|

Oktay Derelioğlu'ndan çarpıcı derbi analizi

Süper Lig'de hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi analiz yapan spor yazarı Oktay Derelioğlu, dev maçla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak
10:21 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:31 - 20/09/2017 Çarşamba
Diğer
Beşiktaş ligde 13 puanla 2. sırada yer alıyor.
Beşiktaş ligde 13 puanla 2. sırada yer alıyor.

Süper Lig'de cumartesi günü oynanacak olan Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesi eski futbolcu ve köşe yazarı Oktay Derelioğlu'ndan çarpıcı bir derbi analizi geldi.

Derelioğlu'nun Takvim'de yer alan yazısından öne çıkanlar şöyle:

"Beşiktaş Fenerbahçe'yi parçalar"
  • Kartal'da özgüven mükemmel. Hangi mevkiye bakarsanız bakın hepsi yıldız. Beşiktaş bu formu ve yıldız isimleriyle Fenerbahçe'yi parçalar. F.Bahçe'de Valbuena dışında ikinci bir yıldız sayamıyorum. Alanya maçında aldıkları skor yanıltıcı. Beşiktaş Kadıköy'de 3 puana bu kez çok yakın. Fenerbahçe ile Beşiktaş cumartesi günü dev derbide karşı karşıya gelecek. 2 tarafı tartıya koyduğumuzda Beşiktaş rakibi karşısında çok ağır basıyor. Fenerbahçe'nin en büyük artısı saha ve seyirci avantajı olmasına rağmen Sarı-lacivertliler son zamanlarda bu avantajını kullanamıyor. Çünkü taraftarı eskisi kadar maçlara ilgi göstermiyor. Ancak derbi maçı olduğu için belki bu kez takımlarını yalnız bırakmayabilirler.

"Fenerbahçe'nin kadrosu çok uyumsuz"
  • Kartal ayrıca iskeleti sağlam bir takım. Beşiktaş normal oyununu oynarsa Fenerbahçe'yi Kadıköy'de çok rahat geçecektir. Fenerbahçe'nin Alanyaspor önünde elde ettiği skor aldatıcı. Fenerbahçe'nin kadrosunda uyumsuzluk var. Bu da onları olumsuz etkiliyor.
"Tek handikap Kadıköy Sendromu"
  • Fenerbahçe'de oyuncu saymaya kalkarsam Valbuena dışında ikinci bir ismi söyleyememem. Beşiktaş'ın tek handikapı Kadıköy'de uzun yıllar galip gelememesi. Bu psikolojik olarak takımı olumsuz olarak etkileyebilir. Geçen yıl orada 0-0 berabere kalmışlardı.


#Oktay Derelioğlu
#Fenerbahçe
#Beşiktaş
7 yıl önce