|

Rüyam gerçek oldu

Fenerbahçe’nin Brezilya ekibi Gremio’dan kadrosuna kattığı Jailson Marques, imza töreninde yaptığı açıklamada, “Bir rüyayı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu forma için elimden gelenin en iyisini ve en fazlasını yapacağım. Hemen forma giymek istiyorum” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 1/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:27 - 1/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Jailson Marques Siqueira, dün resmi sözleşme imzaladı.
Jailson Marques Siqueira, dün resmi sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe’nin Brezilya Ligi (Serie A) takımlarından Gremio’dan kadrosuna kattığı Jailson Marques Siqueira, dün resmi sözleşme imzaladı. Sarı-lacivertli takımda 32 numarayı giyecek olan Brezilyalı futbolcu, F.Bahçe’ye geldiiği için mutlu olduğunu söyledi. Jailson, kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladıktan sonra Fenerbahçe kulübü Sportif Direktörü Damien Comolli ile kulüp televizyonu FB TV’ye açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’ye transferini “Bir rüyayı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum” sözleriyle anlatan 22 yaşındaki futbolcu, “En kısa sürede bu formayı giymek istiyorum. Cristian Baroni ile arkadaşım. Alex de Souza ve Roberto Carlos’tan dolayı da Fenerbahçe’nin bazı maçlarını izleme imkanı bulmuştum” ifadelerini kullandı. Fenerbahçeli taraftarlara seslenen Brezilyalı orta saha oyuncusu, “Bana gösterdikleri sevgi için çok teşekkür ediyorum. Emin olabilirler ki bu forma için elimden gelenin en iyisini ve en fazlasını yapacağım” diye konuştu.

COMOLLİ: ARADIĞIMIZ KRİTERLERDE BİR FUTBOLCU

Sarı-lacivertlilerin Sportif Direktörü Damien Comolli ise Jailson’un sarı-lacivertli takımın formasını giyebilecek niteliklere sahip bir futbolcu olduğunu söyledi. Daha önceden belirledikleri stratejilere uygun olarak hareket ettiklerini ifade eden Comolli, “Genç ve yetenekli oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz. Jailson, ön libero pozisyonunda oynuyor ancak atak kısmında da takıma katkı sağlayabilen bir isim. Teknik bir futbolcu, kuvvetli bir fiziğe sahip ve yaşına göre çok başarılı. Brezilya Serie A’da ve Copa Libertadores’de oynadı. Son olarak eski kulübü Gremio’nun çeyrek finale çıktığı maçta da görev almıştı. Aradığımız niteliklere uygun bir futbolcu” ifadelerini kullandı. Comolli, Fenerbahçe için doğru kararları vermeye çalıştıklarını da aktararak, “Biz, doğru kararı vermek için sakin kalmaya ve panik yapmamaya çalışıyoruz. Ancak şundan eminim ki transfer sezonu kapandığında, transfer sezonunun başındakinden çok daha güçlü bir seviyede olacağız” değerlendirmesinde bulundu.


Ayağının tozuyla idmana çıktı

Brezilyalı futbolcu Jailson Marques Siqueira, akşam saatlerinde yapılacak antrenman öncesi Can Bartu Tesisleri’ne giderek teknik heyet ve oyuncularla tanıştı. Teknik direktör Phillip Cocu ile de bir süre sohbet eden Jailson, daha sonra idmana çıkarak takımla birlikte çalıştı.


Yassine Benzia ve Tolga Ciğerci F.Bahçe’de

Fenerbahçe transferin son gününde iki oyuncu birden kadrosuna kattı. Giuliano’nun takımdan ayrılmasıyla 10 numara pozisyonu için arayışlarda bulunan sarı-lacivertliler, bu pozisyon için Fransa’nın Lille takımında forma giyen Cezayirli orta saha oyuncusu Yassine Benzia’yı kadrosuna kattı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada 24 yaşındaki oyuncunun 1 seneliğine kiralık olarak kadroya katıldığı açıklandı. Lyon altyapısından yetişen Benzia, 2015- 2016 sezonu öncesinde 1 milyon Euro bonservisle Lille’e transfer oldu.


Lyon’da 54 maçta 6 gol, Lille’de ise 93 maçta 11 gol atan Cezayirli yıldızın piyasa değeri 5 milyon Euro. Lille takımı ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Benzia geçtiğimiz sezon Fransa Ligi’nde 33 karşılaşmada 2 bin 478 dakika süre aldı ve takımı adına 2 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Cezayirli oyuncu 10 numara mevkiinde forma giyiyor. Fenerbahçe’nin diğer sürpriz transferi ise Galatasaray ile yollarını ayıran Tolga Ciğerci oldu. Başarılı orta saha oyuncusuyla 1+1 yıllık anlaşmaya varan sarı-lacivertlilerin, Tolga’ya yıllık 500 bin Euro ödeyeceği öğrenildi. Galatasaray’da geçen sezonun ikinci yarısından itibaren forma şansı bulamayan ve sözleşmesini fesheden Tolga’nın sakatlığının nüksetmesi halinde F.Bahçe’nin sözleşmeyi tek taraflı feshetme maddesi olduğu da öne sürüldü.

#Fenerbahçe
#Transfer
6 yıl önce