|

Şampiyonlar kulübü Belediyespor

Amatör spor branşlarında elde ettiği başarılarla Türkiye'nin lokomotifi konumunda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, şampiyonlar yetiştirme geleneğini sürdürüyor. 23 branşta toplam 40 bin 260 lisanslı sporcusuyla Milli Takımlara en çok sporcu veren kulüp olan Belediyespor, milli takımların da bel kemiğini oluşturuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2017 Salı
Güncelleme: 01:36 - 18/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Şampiyonlar kulübü Belediyespor
Şampiyonlar kulübü Belediyespor

28 Kasım 1990 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından İETT, İtfaiye ve İSKİ’ye ait spor kulüplerinin birleşmesiyle kurulan ve İzcilik hariç 22 branşta faaliyet gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, amatör branşlarda milli takımlara en çok sporcu veren ve en çok şampiyon sporcu yetiştiren kulüp olma ünvanını sürdürüyor. İzcilik branşı hariç, 2 bin 486 lisanslı, 718 aday sporcu ve bin 306 Okul Spor Salonu’nda olmak üzere toplam 4 bin 510 sporcu ve 116 takımla liglerde mücadele eden Belediyespor, bunun yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesislerindeki altyapı çalışmalarında ise 5 bin 300’e yakın sporcu adayını Türk sporuna kazandırmayı hedefliyor. Sporcularının başarıları kadar, Türkiye'nin hatta Avrupa'nın bir çok kulübünde dahi bulunmayan modern spor tesisleri ile de göz dolduran İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sultangazi İlçesinde yapılan ve içinde 1 stadyum, 1 yüzme havuzu, 1 spor salonu, 7 antrenman salonu, 50 odalı kamp eğitim merkezi ile açık ve kapalı alanlarda sportif hizmetlerin verildiği bölümler yer alan Cebeci Spor Kompleksi ile bu alanda da öne çıkıyor.

23 BRANŞTA 40 BİN 260 SPORCU

Atletizm, basketbol, voleybol, masa tenisi, güreş, judo, karate, tekvando, bedensel engelliler, buz pateni, bilek güreşi, badminton, halter, satranç, okçuluk, yüzme, özel sporcular, hentbol, tenis, wushu, buz hokeyi, kayak ve İzcilik dallarında faaliyet gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyaspor Kulübü; Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile olimpiyatlarda Türkiye'ye altın, gümüş ve bronz madalya kazandıran şampiyonları bünyesinde bulunduruyor. Kulüp, ayrıca her yıl açılan yaz ve kış izci kamplarında teorik ve uygulamalı eğitimlerle 14 bin bayan, 21 bin 750 erkek olmak üzere toplam 35 bin 750 lisanslı izci grubuna ulaşarak rekor sayıda sporcuya sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, aynı zamanra 23 branşta toplam 40 bin 260 sporcuyla Türkiye'nin en çok sporcusuna sahip kulübü.

RİO'DA TÜRKİYE'NİN GURURU OLDULAR

2000 Sidney, 2004 Atina, 2008 Pekin, 2012 Londra Olimpiyatları'na Türkiye adına katılan 307 sporcudan 36’sı İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün lisanslı sporcusuyken, olimpiyatlarda Türkiye adına kazanılan toplam 9 altın, 7 gümüş, 10 bronz madalyadan 4 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalyayı da Belediyesporlu isimler ülkemize getirerek Türkiye’de kulüpler bazındaki liderliğini bir defa daha göstermiş oldu. 2016 Rio Olimpiyatları’nda 2’si Paralimpik olmak üzere 14 Belediyesporlu, milli forma altında mücadele ederken, Rio’da alınan 8 madalyanın 5’i Büyükşehirli sporcular tarafından kazanılarak kulüp ve ülke adına tarihi bir rekora imza atıldı. Ayrıca Dünya Şampiyonası’nda milli forma altında mücadele eden Tekvandoculardan Servet Tazegül 68 kiloda Dünya Şampiyonu, Nur Tatar ise 67 kiloda Dünya 2.’si olarak önemli bir başarıya imza atarken, ABD’de yapılan Dünya Güreş Şampiyonası’nda ise Selçuk Çebi 80 kiloda Dünya Şampiyonu, Selim Yaşar 86 kiloda Dünya 2.’si, Yakup Gör ise 70 kiloda Dünya 3.’sü olarak göğsümüzü kabarttı. Daniyar İsmayilov halterde, Burak Uygur karatede Avrupa Şampiyonu, bedensel engelli yüzmede ise Beytullah Eroğlu Dünya 3.’lüğünü elde eden isimler arasında yer aldı.

ATLETİZM

Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonu kros takımı, geçen yıl da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonası’nda 2. oldu. Bekir Karayel, Balkan Yarı Maraton Şampiyonu olurken, Ramazan Özdemir Balkan Kros Şampiyonu., Alper Demir ise Balkan 3.'sü oldu.

GÜREŞ

Grekoromen Güreş Takımı, Dünya 2.'si oldu. Selim Yaşar, Olimpiyat 2.’si, Soner Demirtaş, Olimpiyat 3.’sü ve Avrupa Şampiyonu, Cenk İldem, Olimpiyat 3.’sü ve Avrupa 3.’sü, Aslan Atem, Dünya 2.’si ve Avrupa 3.’sü oldu. Gençlerde de Büyükşehirli sporcular Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazandı.

TEKVANDO

Kadın Tekvando Takımı, Avrupa Kulüpler Şampiyonu, takım halinde ise Avrupa 2.'si oldu. Nur Tatar, Olimpiyat 3.’sü ve Avrupa 2.’si, Servet Tazegül ve İrem Yaman Avrupa şampiyonu, Rukiye Yıldırım ise Avrupa 3.’sü olmayı başardı. Kübra Dağlı ve Emirhan Muran ise Poomse'de dünya şampiyonu oldu.

MASA TENİSİ

Genç masa tenisçileri büyüklerinin izinden gitmeye başladı. Gencay Menge Üniversiteler arası Avrupa Şampiyonu olurken, Gamze Çotra, Macaristan Açık Turnuva Çiftler 3.’sü olmayı başardı.

JUDO

Kadın ve Erkek takımları Türkiye Şampiyonu oldu. İlker Güldüren, Avrupa Kupası Şampiyonu ve 3.’sü oldu. Kayra Sayit, Olimpiyat 5.'si ve Avrupa Şampiyonu, Belkıs Zehra Kaya, Olimpiyat 5.’si ve Avrupa 3.’sü, Dilara Lokmanhekim, Avrupa 3.’sü oldu. Ümitler ve Gençlerde de Avrupa şampiyonlukları geldi.

ÖZEL SPORCULAR

Hırvatistan’daki Bedensel Engelliler Yüzme Yarışları’nda Belediye sporcuları 6 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Yüzmede Ali Şirolu Avrupa 3.’sü, Beytullah Eroğlu, Dünya ve Avrupa 3.’sü, Olimpiyat 5.’si, Özlem Kaya, Olimpiyat 6.’sı, Gündem Emine İntepe, Üniversite Avrupa Oyunları 2.’si oldu.

#Amatör
#Spor
#Belediyespor
7 yıl önce