|

Şampiyonluk ışığı Ada'da yanacak

Milli motosikletçimiz Sofuoğlu, Pazar günkü İngiltere yarışı öncesi iddialı konuştu. Hollanda ve İtalya yarışlarını kazanarak dördüncülüğe çıkan Sofuoğlu, “ İnşallah İngiltere'de bir zafer daha alabilirsem ikinciliğe yükseliyorum. Bu da bize şampiyonluk ışıklarının yandığını gösterir” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2017 الجمعة
Güncelleme: 08:04 - 26/05/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Kenan Sofuoğlu
Kenan Sofuoğlu

Geçirdiği sakatlık nedeniyle Dünya Supersport Şampiyonası'nda iki yarışa katılamayan, üçüncü etepta ise yaşadığı kaza sonucu yarış dışı kalan milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, sezonun 6. ayağı olan Pazar günkü İngiltere yarışı öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Kawasaki Pucetti takımı adına yarışan ve sezonun 4. yarışı olan Hollanda ile hemen ardından yapılan İtalya İmola'daki yarışlarını kazanan milli motosikletçimiz, bu iki yarışı kazanarak şampiyonada adım adım yükselişe başladığını ve şu anda genel klasmanda 4. sıraya yükseldiğini belirtti. Bu sezon daha çok günübirlik zaferlerin peşinde olduğunu belirten Kenan Sofuoğlu, “Sezon başındaki puan kayıpları normal şartlarda kapanacak gibi değildi. Katıldığım yarışlardan zaferle ayrılarak şampiyonluk için bir yükseliş başladı. Önümde İngiltere yarışı var. İnşallah İngiltere'de bir zafer daha alabilirsem şampiyonada genel klasman ikinciliğine yükseliyorum. Bu da bize şampiyonluk ışıklarının yandığını gösterir” dedi.

SAKATLIK BENİ İŞİME BAĞLADI

Kenan Sofuoğlu, sezonun uzun olduğunu, sakatlığını geride bıraktığını, kondisyon ve moral olarak iyi durumda bulunduğunu vurguladı. Milli motosikletçimiz, “Belki birkaç yarış daha kazanabilirsem şampiyonada bir şans doğmuş olacak. Tek hedefim iyi hazırlanmak ve iyi bir şekilde yarışlara çıkıp birincilikler almak. Yaş ilerledikçe daha da hızlandık gibi bir görüntü var. Gitmiş olduğum pistlerde yaptığım dereceler önceki yıllardan daha da iyi. Yaşadığım sakatlık işime olan bağımı, sevgimi, aşkımı çoğalttı ki, gittiğim pistlerde sürekli rekor kırıyorum, iyi dereceler alıp üst üste yarışlar kazanıyorum. Hakkımızda neyin doğru neyin iyi olduğunu bilemeyiz. Bu sezon başında yaşadığım sakatlık sayesinde işimi, yarışmayı ne kadar sevdiğimi anladım. Sıkı bir şekilde yarışıp iyi bir şekilde yarışlara gidiyorum. Şampiyonluk zor gözüküyor ama aldığımız zaferler bizi de takımı da çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

RAKİBİMİN DERDİ
YARIŞ KAZANMAK DEĞİL

Kenan Sofuoğlu, şampiyona lideri Fransız Lucas Mahias'ın yarışlarda podyum yapıp puan toplama peşinde bulunduğunu ve o bilinçte olduğu sürece şampiyonluk ihtimalinin çok yüksek olduğunu dile getirdi. Lucas Mahias ile arasında 35 puan olduğunu dile getiren Kenan Sofuoğlu, rakibi aksilik yaşar veya yarış dışı kalırsa puan farkının kapanabileceğini aktardı. Bu sezon şampiyonluğun zor fakat imkansız olmadığını ifade eden milli motosikletçi, şunları kaydetti: "Rakibimin motor kullanışına baktığım zaman, o benimle yarışmayı tercih etmiyor. Puan toplayarak şampiyon olmanın derdinde, çünkü elinde çok büyük bir avantaj var. Rakibimin takım şefiyle görüştüğümde, 'Sezon sonuna kadar biz hep ikinci olsak, sen tüm yarışları kazansan biz şampiyon oluruz' dedi. Onların amacı şampiyonluk, yarış kazanmak değil. Tabii motor sporlarında neyin ne olacağı belli olmaz. Teknik sorun yaşayabilirsin, başka bir yarışçı yüzünden yarış dışı kalabilirsin. Benim hedefim İngiltere ve ardından İtalya Misano'daki yarışı kazanmak. Bunları başarabilirsem şampiyonada yükselişim devam edecek. Nasipte varsa şampiyon olurum” diye konuştu.

RAMAZAN BEREKETİYLE KAZANIRIZ İNŞALLAH

Son antrenmanını yapıp, İngiltere'ye gideceğini anlatan Sofuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı, "Cuma günü (bugün) ilk resmi antrenmana çıkacağım Dunnington Park'ta. Bu pistte daha önce başarılı sonuçlar elde etmiştim. İnşallah bu hafta sonu da güzel bir yarış bizi bekliyor. İnşallah ramazanın bereketiyle Rabbim İngiltere zaferini nasip eder. Ramazan ayında sezona devam etmek çok zor oluyor bizim için. Ramazan'da bir tane de İtalya yarışımız olacak. Daha önceki yıllarda da bu şekilde yarışlara devam etmiştim. İnşallah bu sezonda başarılı bir Ramazan ayı geçirebiliriz.''

#Kenan Sofuoğlu
#Dünya Supersport Şampiyonası
٪d سنوات قبل