|

Samsun yeni stadına kavuşuyor

Samsunspor yeni stadına kavuşuyor. 33 bin 919 seyirci kapasiteli stadın çatısı ve dış kaplaması tamamlandı. Bunun yanı sıra saha zeminine çim ekimi de yapıldı.

Yeni Şafak
15:26 - 8/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:52 - 8/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Samsunspor yeni stadına kavuşmak için gün sayıyor. Kırmızı beyazlıların yeni yuvasında artık sadece ince işler kaldı.
Samsunspor yeni stadına kavuşmak için gün sayıyor. Kırmızı beyazlıların yeni yuvasında artık sadece ince işler kaldı.

Türkiye'de tamamlanan stadyumlara bir yenisi daha ekleniyor. Samsun'da yapımı büyük ölçüde tamamlanan 33 bin 919 kişilik stadyumun çim serim işlemi sona erdi.

4 Ağustos 2013'te temeli atılan stadyumun artık ince işleri dışında bir eksiği kalmadı. Samsunluların merakla açılışını beklediği stadyumun zeminde bir sıkıntı olmaması halinde sezon bitmeden resmi müsabakalara ev sahipliği yapması bekleniyor.

İşte yaklaşık 107 milyon TL'ye mal olan stadyumdan görüntüler;

Samsunspor'un yeni stadında çim serim işlemi tamamlandı. Saha zemininin 15 günde oturması bekleniyor. 

Samsunspor'un saha zemini çimlerin yeni serilmesine rağmen oldukça sağlıklı gözüküyor. 

Yeni stadyumda ince işlerin dışında bir eksik kalmadı. Kısa süre içerisinde bu sorunların da halledilmesi bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca TOKİ'ye yaptırılan 33 bin 919 kişilik Samsunspor'un yeni stadında Barcelona'nın maçlarını oynadığı Nou Camp örnek alınarak, tribünlerin 15 dakikada boşaltılabilmesi amacıyla turnike sayısı 72'ye çıkarıldı.

Projede herhangi bir ödenek sıkıntısının olmadığına işaret eden Çalışkaner, "Stadın geç kalmasının başındaki neden, UEFA standartlarında olan değişikliklerdir. Projemiz ciddi ve ağır bir projedir. Cephe kabuğunda dört farklı çeşit malzememiz bulunuyor. Hepsinin çelik detayları var. Çatının yapımında mimarımız Karadeniz dalgasından esinlenmiş. O formu yakalayabilmek için proje detaylarına ihtiyaç duyduk. Sadece tam formu yakalamak için hassas davranıyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu.


Stadyumda kamera kayıt sistemi, Türkiye Futbol Federasyonu tribün izleme sistemi, e-bilet sistemi, IP sistemi ve diğer kameralar hepsi son teknolojiyle donatıldı. Stat, 469 kamera ile kontrol altında tutulacak. Seyirci, dış güvenlik önlemleri tamamen izlenilecek.

#Samsun Stadı
#Samsunspor
7 yıl önce