|

Samsunspor'dan 'kural hatası' başvurusu

Samsunspor Kulübü, Mersin İdmanyurdu maçında rakip takımın kullandığı penaltıda “kural hatası” yapıldığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurdu.

Yeni Şafak
16:13 - 22/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:08 - 22/02/2017 Çarşamba
IHA
Bu pozisyonda önce serbest vuruşu kararı veren Tolga Özkalfa daha sonra kararını değiştirerek penaltı noktasını gösterdi.
Bu pozisyonda önce serbest vuruşu kararı veren Tolga Özkalfa daha sonra kararını değiştirerek penaltı noktasını gösterdi.

Pazar günü sahasında Boluspor ile karşılaşacak Samsunspor, bu maçın hazırlıklarını Nuri Asan Tesisleri'nde yaptığı antrenman ile sürdürdü. İlk olarak salonda çalışan kırmızı-beyazlılar, daha sonrasında çimlerin üzerine çıkarak istasyon ve taktik çalıştı. Sakatlığı bulunan Ahmet Burak Solakel takımla antrenmana katılmazken, kaleci Furkan Köse ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. İlk 15 dakikası basına açık olan antrenman hücum çalışmasıyla devam etti.



Samsunspor 'kural hatası' gerekçesiyle federasyona başvurdu

Öte yandan idman öncesinde Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, Sportif Direktör Coşkun Zeren ve Teknik Direktör Osman Özköylü sahada mini bir toplantı yaptı. PFDK'ya sevk edilen konular hakkında yol haritası belirleyen üçlünün Mersin İdmanyurdu maçında rakip takımın kullandığı penaltıda “kural hatası" yapıldığı gerekçesiyle federasyona başvurduğu da öğrenildi.



Söz konusu pozisyon

  • TFF 1. Lig'in 21. haftasında Samsunspor'un, sahasında Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kaldığı mücadelenin 18. dakikasında Samsunspor'lu Ousmane N'Diaye'nin rakibine yaptığı müdahale sonrası hakem Tolga Özkalfa, Mersin İdmanyurdu lehine serbest vuruş kararı verdi ve N'Diaye'yi kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Daha sonra Özkalfa serbest vuruş kararını değiştirerek müdahalenin ceza sahası içinde olduğuna hükmetti ve Mersin İdmanyurdu lehine penaltı kararı verdi. Ayrıca penaltı kullanıldığı sırada futbolcular ceza sahası içerisinde yer almıştı.



















#Samsunspor
#Mersin İdmanyurdu
7 yıl önce