|

Stockholm yürüyüşü

Avrupa Ligi son 32 turunda İsrail ekibi Hapoel Beer Sheva'yı 3-1'in rövanşında ağırlayan Beşiktaş, rakibini Aboubakar ve Cenk Tosun'la eledi. Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden tek takım olan temsilcimizin son 16'daki rakibi bugün belli olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 07:29 - 24/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş
Beşiktaş

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ikinci maçında evinde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva takımını 2-1 yendi. İlk maçı da deplasmanda 3-1 kazanan siyah-beyazlılar, adını son 16 turuna yazdırarak, Mayıs ayında Stocholm'de yapılacak Avrupa Ligi finali hedefine yürüyüşünü sürdürdü. Pazartesi günü oynanacak derbi maçının da etkisiyle kadroda rotayona giden Teknik Direktör Şenol Güneş, oyuncularından yine istediğini aldı. Hapoel Beer Sheva engelini aşan Beşiktaş, bu skorla hem turu geçti, hem de Galatasaray derbisi öncesi moral buldu. Başlama düdüğüyle birlikte seyircisinin desteğini arkasına alan Beşiktaş ilk gol girişimini Talisca ile yaptı. 15'te Brezilyalı'nın ceza sahası dışından şutu kaleci Goresh'te kaldı.



17'de Babel, Quaresma'yı topla buluşturmak istedi ancak savunma araya girdi. Sonrasında ceza sahasında topu önünde bulan Aboubakar, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Beer Sheva atakları başladı. 33'te Ben Sahar'ın vuruşunu Fabri kornere çeldi. 35'te Ghadir'in pasında Ben Sahar'ın vuruşunu Fabri kurtardı. 37'de Beck'in savunmanın arkasına pasında Aboubakar kale ağzında dokunamayınca top yandan dışarıya gitti. 52'de Quaresma'nın sağdan ortasında Aboubakar'ın topuğuyla yaptığı vuruş kalecide kaldı. 54'te Talisca'nın etkili sol ayağıyla çektiği şut savunmaya çarparak az farkla kornere çıktı. 64'te Hapoel atağında Ghadir'in ortasında Nwakaeme topu ağlara gönderdi: 1-1. 65'te Gökhan İnler ceza sahası dışından şutunu kaleci kornere çeldi. 75'te Tosic'in soldan ortasında Talisca'nın vuruşu yandan dışarıya gitti. 87'de Oğuzhan'ın pasında topla buluşan Cenk Tosun yerden çok sert bir şutla skoru ilan etti: 2-1



Sheva'ya derbi rotasyonu


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'de pazartesi günü G.Saray ile yapacakları derbiyi düşünerek, Hapoel Beer Sheva maçında rotasyona gitti. Orta sahada Atiba ile Oğuzhan dinlendirilirken, Gökhan İnler-Necip ikilisi görev aldı. Forvette ise Cenk Tosun'un yerine Vincent Aboubakar, 60 gün sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Gökhan Gönül yerine Beck görev aldı. Hafif sakatlığı olan Adriano da riske edilmedi.



Beşiktaş final oynamayı hakediyor


Beşiktaş'ı, galibiyete taşıyan golü atan Cenk Tosun, "Beşiktaş final oynamayı hakediyor" dedi. tur atladıkları için çok mutlu olduğunu belirten milli futbolcu, "Hak ederek geldik buraya. Benim golümle galip ayrılmamız ayrıca güzel oldu. Bu saatten sonra kötü rakip diye bir şey yok. Son 16'daki takımlar kaliteli oluyor. Gidebileceğimiz kadar gideceğiz. İnşallah finale kadar gideriz. Beşiktaş büyük bir kulüp, final oynamayı hak eden bir kulüp" diye konuştu.



Sindire sindire gideceğiz


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, turu geçtikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Kazandık ama eksiklerimiz olduğunu da gördük. Onları düzelterek devam edeceğiz. Bundan sonraki tüm maçlar zor olacak" dedi. Kamuoyunun Beşiktaş'ı lig ve Avrupa şampiyonu gibi göstermesinin yanlış olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Çok hızlı gidiyoruz. Akılcı, yavaş, sindire sindire gitmeliyiz. Bundan sonra rakiplerimiz zor" diye temkinli konuştu. Bugünden itibaren G.Saray derbisine hazırlanacaklarını belirten Güneş, maçın pazartesi günü oynanması polemiği için "Geçen sene de bu sene de pazartesi çok oynadık. O zaman bunları söylemeyenler şimdi neyi amaçlıyor?" şeklinde konuştu.













#Avrupa Ligi
#Beşiktaş
#Hapoel Beer Sheva
7 yıl önce