|

Teşekkürler Banvit

İspanya'da düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi finalinde çekişmeli bir maçtan sonra ev sahibi Iberostar Tenerife’ye mağlup olan turnuncu-yeşilli temsilcimiz, Avrupa ikincisi oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:26 - 1/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Banvit, Avrupa ikincisi oldu.
Banvit, Avrupa ikincisi oldu.

Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunun final maçında İspanya'nın Iberostar Tenerife takımına 63-59 yenilen Banvit ikinci oldu. Maça her iki takım da dengeli başladı ve ilk periyot ev sahibi takımın 16-12'lik üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci periyotta Theodore'un sayılarıyla farkı kapatan Banvit, 16. dakikada beraberliği (26-26) yakaladı ancak soyunma odasına 34-31 yenik gitti.

Üçüncü periyoda iyi savunmayla başlayan Banvit, 24. dakikada skora yine dengeyi getirdi (34-34). Ancak Tenerife'nin dış atışlarına engel olamayınca son periyoda 51-46 geride girdi. Banvit son çeyrekte farkı indirmeye çalışsa da taraftar desteğini de arkasına alan Tenerife, maçı 63-59 kazandı. 18 sayı ile en skorer oyuncu olan ev sahibi takımdan Litvanyalı Marius Grigonis maçın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Banvit'e ise Theodore'un 17 sayısı yetmedi. İlk kez düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Tenerife, aynı zamanda kulüp tarihinde ilk kez bir Avrupa kupasını kaldırdı. Maç sonunda Banvitli basketbolcular büyük üzüntü yaşadı. Avrupa'da 3. kez Dörtlü Final oynayan Banvit, ilk defa finale kalmıştı.

#Banvit
#İspanya
#FIBA
7 yıl önce