|

Trabzon'a yabancı

Cardozo, Bosingwa ve Medjani dışında yabancı oyuncularını tam anlamıyla kullanamayan bordo-mavililer, ligin son 17 haftasında hiçbir maçta 5 yabancıyla sahaya çıkmadı. Bu süre zarfında Constant, Yatabare, Waris ve Belkalem tabiri caizse yattığı yerden para kazandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:47 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Spor Toto Süper Lig'de zirve yarışından erken kopan Trabzonspor, en çok bel bağladığı yabancı oyuncularından isteği verimi alamadı. Ligde uygulanan 5+3 yabancı kuralından tam olarak yararlanamayan bordo-mavili takım, son 17 maçta 2 kez ilk 11'de 4 yabancı oyuncuyla sahaya çıktı. Karadeniz ekibinde, 8 kez 3 oyuncu, 6 kez 2 oyuncu, 1 kez de 1 yabancı oyuncu ilk 11'de görev yaptı. Kadrosunda 7 yabancı oyuncu bulunduran bordo-mavili takım, Afrika Uluslar Kupası, sakatlıklar, cezalılar, kadro dışı nedeniyle son 17 haftada 5 yabancı oyuncuyla ilk 11'de sahaya çıkamadı.



En son ligin 15'inci haftasındaki Eskişehirspor maçında ilk 11'de 5 yabancı oyuncu sahaya sürme hakkının tamamını kullanan Karadeniz ekibi, daha sonraki süreçte bu sayıya ulaşamadı.



EN FAZLA BOSİNGWA VE MEDJANİ


Trabzonspor'da ligin son 17 haftasında en fazla ilk 11'de forma giyen yabancı oyuncu 13 maç ile Bosingwa ve Medjani oldu. Cardozo, 12 maçta ilk 11'de forma giyerken, teknik direktör Ersun Yanal tarafından kadro dışı bırakılan Constant 3, Yatabare ve Waris 2 maç oynadı. Belkalem ise sakatlığı nedeniyle bu süreçte hiç forma giyemedi.



Trabzonspor'da ikinci yarı faydalanamadığı yabancı oyunculardan Belkalem'e son haftalarda Bosingwa ve Yatabare de eklendi. İki futbolcu sezonu kaparken, Cardozo da gribal enfeksiyon ve sakatlık nedeniyle son haftalarda ilk 11'de fazla yer alamadı. Waris sakatlığının ardından son haftalarda ilk 11 şansı yakalarken, Constant da kadro dışı kalmasının ardından takımda yer bulamadı. Söz konusu dönemde sadece Medjani sakatlık sorunu yaşamazken, bu futbolcu da Afrika Uluslar Kupası ve cezası nedeniyle bazı maçlarda görev alamadı.



UEFA Temyiz Kurulu'na itiraz edilecek


Trabzonspor Kulübü, şike konusunda UEFA'ya yaptıkları şikayetin reddi ile ilgili UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun gerekçeli kararının ulaştığını ve UEFA Temyiz Kurulu'na müracaat edileceğini belirtti. Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Kulübümüz, süresi içerisinde UEFA Temyiz Kurulu'na müracaat edecektir” denildi.



#trabzonspor
#Cardozo
#Medjani
#Bosingwa
9 yıl önce