|

Trabzon'da garip işler!

Trabzonspor tarihinin en çılgın ve plansız transferlerinden sorumlu olan Gürdal, şimdi de teknik direktör Ersun Yanal ile önümüzdeki sezon kadroya katılması planlanan oyuncularla ilgili görüşmelerde bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:35 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Trabzonspor'da ara transfer döneminin ardından görevinden istifa ettiğini açıklamasına rağmen fahri görev yapan eski CEO Burak Gürdal, şimdiden gelecek sezonun hazırlıklarına başladı. Sezon başında kulüp tarihinin en çılgın ve plansız transfer politikasına imza atılmasının baş mimarlarından olan Gürdal, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in ardından şimdi de Ersun Yanal ile el ele verdi. Sezon başında 25 transfere 110 milyon TL bonservis bedeli ödenip, oyuncular ile yüksek bedeller karşılığında uzun vadeli sözleşmeler imzalanması kulübü ekonomik olarak darboğaza sokarken, Burak Gürdal'ın yeniden göreve soyunması camiada tedirginlik meydana getirdi. Bu anlayışla Ersun Yanal'ın da ara transfer döneminde 15 milyon TL'lik yük bindirmesi eklenince camiadaki tedirginliğin hiç de haksız olmadığı konuşuluyor. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada takımın ihtiyaçları doğrultusunda kendi portföyünde bulunan oyuncuları izlemek isteyen Ersun Yanal'a eski CEO Burak Gürdal da eşlik etmeye başladı. Milli takımlarında oynayan birkaç oyuncunun son durumunu görmek isteyen tecrübeli teknik adam, lig bitmeden transfer listesini şekillendirmek istiyor. Burak Gürdal'ın sezon sonu transfer döneminde yeniden aktif olarak göreve başlayacağı da konuşuluyor.



Trabzon'dan gözdağı


Süper Lig'in ikinci yarısında sahasında oynadığı 5 maçı da kazanan Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Nisan ayında şampiyonluk yarışındaki Galatasaray ve Beşiktaş'ı konuk edecek. Bu sezon, kendi evinde 13 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle 30 puan toplayarak sahasında en başarılı ekiplerden biri olan bordo-mavililer, zorlu maçlar öncesi de ezeli rakiplerine gözdağı verdi. Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, "Biz bütün maçları önemsiyoruz. Galatasaray'ı da Beşiktaş'ı da iyi bir şekilde ağırlayarak, yenip göndermeyi hedefliyoruz" dedi.



Muhammet ve Mevlüt hamlesi


Trabzonspor'da transfer çalışmalarına erken başlayan teknik direktör Ersun Yanal milli takım arasından yararlanarak yurt dışında bazı oyuncuları izlemeye gitti. Tecrübeli teknik adamın yerli oyuncularla ilgili ilk listeyi de yönetime verdiği öğrenilirken ilk tercihinin Cardozo'nun yanına çabuk bir forvet olduğu için bu mevkiye Gaziantepsporlu Muhammet Demir'i çok istediği vurgulandı. Muhammet'in transferinin gerçekleşmemesi durumunda ise St. Etienne'de forma giyen milli oyuncu Mevlüt Erdinç'ın tecrübeli teknik adamın listesindeki diğer isim olduğu ileri sürüldü.


#Trabzonspor
#Ersun Yanal
#transfer
#Burak Gürdal
9 yıl önce