|

Trabzonspor artıya geçti

Ekonomik yönden sıkıntılı günler geçirdiği tartışılan Trabzonspor'un, zarar ettiği bilinen öz kaynakları uzun bir sürenin ardından artıya geçti.

Yeni Şafak
12:11 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 09:17 - 31/03/2015 Salı
IHA

Son dönemde yapılan çalışmalarla 45 milyon TL ekside olan öz kaynakların, 3 milyon TL artıya geçtiği belirtildi.



Trabzonspor, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) 1 Haziran 2014 ile 28 Şubat 2015 tarihleri arasında gönderdiği Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nda, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin borcunun kamuoyunda tartışıldığı gibi 500 milyon TL değil, 288 milyon TL olduğu bildirildi. Kısa vadeli borçların 182 milyon, uzun vadeli borçların ise 106 milyon TL olduğu belirtilen raporda, bordo-mavili kulübe bağlı olan diğer şirketlerle birlikte toplam borcun 300 milyon TL civarında olduğu öğrenildi.



Öte yandan Trabzonspor'un mevcut borçlarının dışında kısa vadede alacakları ve kasa banka toplamları ile birlikte 44 milyon TL'si bulunuyor.



Öz kaynaklar uzun bir aranın ardından artıya geçti


Sezon başında yaptığı transferlerin karşılığını alamayarak hayal kırıklığı yaşayan Trabzonspor, ekonomik yönden de sıkıntılı günler geçirmişti. Mevcut borçlarına yapılan yeni transferlerin de eklenmesiyle öz kaynakları ciddi oranda eriyen bordo-mavili kulüpte, mali açıdan yapılan başarılı çalışmalarla 45 milyon TL ekside bulunan öz kaynaklar 3 milyon TL artıya geçti.

#Trabzonspor
#Ekonomi
#öz kaynaklar
9 yıl önce