|

Travmayı atlatmak zorundayız

G.Saray Sportif Direktörü Cenk Ergün, Östersunds'a elenmeleriyle ilgili olarak, “Mazeretlerin arkasına sığınmamak lazım. Gerçek olan şu ki elendik. Bunun arkasından daha güçlü çıkmalıyız. Bunu becerebilirsek G.Saray'a yakışır bir takım olacağımızı düşünüyorum” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2017 Pazar
Güncelleme: 02:13 - 23/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün
Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, yayıncı kuruluş beIN SPORTS'un sorularını yanıtladı.

Östersunds'a elenmelerini değerlendiren Cenk Ergün; "Beklemediğimiz bir skordu. Bu travmayı atlatmak zorundayız. Öncelikle taraftardan ve camiadan özür dileriz. En az onlar kadar çok üzgünüz. Ben de tribünden gelen biriyim. İçimiz kan ağladı. Ancak şu dakikadan sonra sonra yapabilecek bir şey yok. Bulunduğumuz noktadan bir zirve yapmak zorundayız. Değişim içindeyiz. Aramıza yeni arkadaşlar katıldı. Lige 3 haftalık bir süreç var. Yeni bir kamp süreci düşünüyoruz. Lige hazır olmamız lazım. Sezonu şampiyon olarak tamamlamalıyız. Başka yolumuz yok" ifadelerini kullandı.

LİG İÇERİSİNDE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Cenk Ergün, ligde daha güçlü bir Galatasaray izleneceği vurgusunu yaparak, "Mazeretlerimiz çok. Kısa bir ara. 2 haftadan sonra takım çalışmalara başladı. Rakip hazırdı. Birçok neden var. Sentetik sahadan başlarız. Mazeretlerin arkasına sığınmamak lazım. Gerçek olan şu ki elendik. Bunun arkasından daha güçlü çıkmalıyız. Bunu becerebilirsek katılacak arkadaşlarla birlikte lig içerisinde güçlü ve Galatasaray'a yakışır bir takım olacağımızı düşünüyorum" açıklamasını yaptı. Yönetimin Igor Tudor'un arkasında durduğunu savunan Galatasaray Sportif Direktörü, "Yönetimimizin bize verdiği destekle hocamızla devam ediyoruz. Ağır bir mağlubiyet ve elenme. Elbette bunun yansımaları olacaktır, sezona bu kadar iddialı başlarken. Biz inandığımız projeyle devam etmek istiyoruz. Yapacaklarımız var. Daha gelecek ve gidecek arkadaşlar söz konusu. Onları da yapınca Tudor için daha değerlendirilebilir bir ortam olacaktır" diye konuştu.

İlk maç performansları eleştirilen yeni transferler hakkında da konuşan Ergün, "Belhanda ve Gomis geç katıldı. Belhanda'nın sakatlığı da vardı. Maçtan sadece 2 gün önce takımla birlikte antrenmana çıktı. Takıma, ülkeye adaptasyon için belli bir süreç de gerekiyor. Maicon, Belhanda, Gomis kaliteli isimler. Kaliteleri zamanla daha da ortaya çıkacaktır" sözleriyle yeni transferleri korudu.

DENAYER LİSTEMİZDEKİLERDEN BİRİSİ

Transfer gündemindeki isimleri açıklamak istemeyen Cenk Ergün, "Politikamızda bir değişiklik yok. İsimleri açıklamak istemiyorum. Maddi, manevi bu durumdan olumsuz etkileniyoruz. Birçok isim yansıdı. Biz hemen hemen bu isimlerin hepsinin peşindeyiz. Kulübümüzün bütçesi dahilinde, imkanlarımızı zorlayacak transferlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Denayer, gündemimizde olan oyunculardan bir tanesi" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

#Cenk Ergün
#Galatasaray
7 yıl önce