|

Türk Telekom Stadyumu'nda dev buluşma

Galatasaray, bu akşam sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ağırlayacak. İki takım arasında oynanan son mücadelelerde 'ilk golü' atmanın avantajı dikkat çekiyor.

Yeni Şafak
09:13 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 09:29 - 22/10/2017 Pazar
AA
Galatasaraylı Selçuk İnan ile Fenerbahçeli Alper Potuk bir pozisyonda top mücadelesi verirken.
Galatasaraylı Selçuk İnan ile Fenerbahçeli Alper Potuk bir pozisyonda top mücadelesi verirken.

Süper Lig'de bu akşam derbi maçta karşı karşıya gelecek Galatasaray ile Fenerbahçe arasında son yıllarda oynanan lig müsabakalarında ilk golü atan taraf kolay kolay yenilmiyor.

Rekabette 23 yılı kapsayan son 48 lig maçında ilk golü atan takım, karşılaşmadan en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılırken, bu süre içinde sadece 3 kez mağlup oldu.

Söz konusu dönemde Fenerbahçe öne geçtiği 23 müsabakadan, Galatasaray ise 11 karşılaşmadan galip ayrıldı, 11 maç da berabere sonuçlandı.


Ekimdeki 32. derbi

Galatasaray ile Fenerbahçe bugün yapacakları derbi maçla ekim ayında 32. kez karşılaşacak.

Taraflar, 108 yıllık rekabette 31 karşılaşmayı ekim ayında oynadı. Fenerbahçe, ekim ayındaki randevularda rakibine galibiyet sayısında üstünlük kurdu. Ekim ayında Fenerbahçe 12, Galatasaray 5 kez galip geldi, 14 maç da berabere sonuçlandı.

Ekim ayındaki derbilerde Fenerbahçe 43, Galatasaray ise 34 gol attı.

  • İki takım, ekim ayında son maçlarını 2015-2016 sezonunda Ülker Stadı'nda yaptı. 25 Ekim 2015 tarihindeki lig maçı 1-1 bitti.
Rekabette gol atanlar

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin bu sezon kadrolarında bulunan futbolcuların sadece 5'i iki takım arasındaki rekabette gol sevinci yaşadı.

Galatasaray'da Selçuk İnan (3), Fenerbahçe'de ise Robin van Persie (2), Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ve Josef de Souza derbide gol attı.

Mehmet Ekici ve Van Persie yok

Fenerbahçe'de zorlu derbi öncesi Mehmet Ekici ve Robin van Persie dışında eksik futbolcu bulunmuyor.

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray karşısında, sakatlıkları bulunan bu iki isimden faydalanamayacak.

Fenerbahçe'de kırmızı kart cezaları sona eren Martin Skrtel, Alper Potuk ve İsmail Köybaşı da görev verilmesi durumunda Galatasaray'a karşı forma giyebilecek.

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i şöyle:
  • Kameni, Isla, Luis Neto, Skrtel, Hasan Ali, Josef de Souza, Ozan Tufan, Nabil Dirar, Giuliano, Valbuena, Janssen.



Tolga ve Rodrigues'in durumu

Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Tolga Ciğerci ve Garry Rodrigues'in durumu Fenerbahçe müsabakası öncesi belirsizliğini koruyor.

Sakatlığı nedeniyle son 2 lig maçında forma giyemeyen Tolga Ciğerci ile ligde son oynanan Atiker Konyaspor maçının ilk yarısında oyundan çıkmak zorunda kalan Rodrigues için sağlık heyeti yoğun bir tedavi programı uyguladı.

Her iki oyuncunun durumuyla ilgili sağlık raporunun teknik heyete iletildiği, son çalışmanın ardından bu isimlerle ilgili kararın verileceği bildirildi.

Galatasaray'ın muhtemel 11'i şöyle:
  • Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Tolga Ciğerci (Selçuk İnan), Gomis.

#Fenerbahçe
#Galatasaray
7 yıl önce