|

Ümit Özat'tan dikkat çeken derbi yorumu

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu teknik direktör Ümit Özat, derbide Galatasaray'ın favori olduğunu söyledi. Özat ayrıca iki takım arasında yaşanan polemiklerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
10:40 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 11:18 - 20/10/2017 Cuma
Diğer
40 yaşındaki Ümit Özat son olarak Gençlerbirliği'nde görev yaptı.
40 yaşındaki Ümit Özat son olarak Gençlerbirliği'nde görev yaptı.

Ümit Özat Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, iki takım arasında yaşanan polemikler ve 6-0'lık maç hakkında da konuştu.



Bein Sports'a konuşan Özat'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;
"Derbinin favorisi Galatasaray"
  • "Fenerbahçe'nin üzerinde bir baskı var. Şu anda Galatasaray oyun olarak da, tempo olarak da üzerinde. Bu lig, 12. haftada değerini bulur, alttakiler için de, üsttekiler için de. Fenerbahçe'de iki stoper yeterli mi, değil. Galatasaray'ın kadrosu daha iyi, maçın da favorisi, bu bir gerçek."
"100. yılda şampiyon olamayan tek takım Galatasaray"
  • "Diyorlar ya biz sizin stadınızda kupa kaldırdık diye, biz de Ali Sami Yen'e şampiyon gittik ona bakarsan. 100. yılda şampiyon olamayan tek takım da Galatasaray."

"6-0'lık maçta '
2 gol, 2 asist yapacağım' dedim"
  • "6-0'lık maça çıkarken İsmail Güldüren'i çağırdım, 'Gel lan buraya' dedim. 'Oğlum 2 gol, 2 asist yapacağım' dedim. Libero oynuyordum. 'Abi kafa mı yapıyorsun, biz 1-0 alalım yeter, gol yemeyelim' dedi. 6. golü attım."

#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Ümit Özat
6 yıl önce