|

Vakıfbank Avrupa Şampiyonu

Sarı-siyahlılar, İtalya'da düzenlenen CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde ev sahibi Imoco Volley Conegliano'yu set vermeden mağlup etti. Temsilcimiz bu sonuçla kendisinin 3., Türkiye'nin ise 5. Avrupa şampiyonluğuna imza atmanın mutluluğunu yaşadı

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:58 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Vakıfbank Avrupa Şampiyonu​
Vakıfbank Avrupa Şampiyonu​

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde VakıfBank, final maçında ev sahibi Imoco Volley Conegliano'yu 3-0 mağlup ederek kupayı 3. kez müzesine getirmenin sevincini yaşadı. İtalya'nın Treviso kentinde düzenlenen organizasyonda final maçına iyi başlayan VakıfBank, ilk teknik molaya 8-6, ikinci teknik molayı ise 16-13 önde girdi. Rakibin hücumlarda hatalarını iyi değerlendiren temsilcimiz, farkı daha da açarak ilk seti 25-19 galip bitirerek maçta 1-0 öne geçti. İkinci sete de çok hızlı bir giriş yapan sarı-siyahlılar, ilk teknik molayı 8-3 önde geçti. Rahat bir oyun sergileyen ve aldığı bloklarla sayı şansı vermeyen VakıfBank, Gizem Örge ve Hill ile rakibe sayı şansı vermezken, ikinci teknik molayı da 16-8 aldı. Son bölümde çok rahat oynayan ve Slöetjes ile kolay sayılar bulan VakıfBank, 2. seti 25-13 alarak 2-0 öne geçti. Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü sette ilk teknik molaya VakıfBank 8-7 önde geçti. Çekişmeli geçen üçüncü sette ikinci teknik molayı da temsilcimiz 16-15 önde tamamladıktan sonra seti 25-23 alarak maçtan 3-0 galip ayrıldı ve Avrupa şampiyonu oldu. VakıfBank'ın oyuncuları ve teknik heyetine madalyalarını ve kupasını, CEV Başkanı Aleksandar Boricic takdim etti.

VakıfBank'ın 3., Türkiye'nin
5. kupası

CEV Şampiyonlar Ligi'nde 2011 ve 2013 yıllarının şampiyonu olan VakıfBank, 2017 yılında bir kez daha bu başarısını tekrarlamış oldu. Sarı-siyahlı ekibin bu şampiyonluklarının tamamında antrenör olarak İtalyan teknik adam Giovanni Guidetti yer aldı. İtalya'da dün sona eren organizasyonu VakıfBank'ın şampiyon tamamlamasıyla, kadın voleybolunun Avrupa'daki 1 numaralı kupası, tamamı son 7 sezonda olmak üzere 5. kez Türk ekiplerinin müzesine gitmiş oldu.

MVP Zhu oldu
VakıfBank'ın Çinli yıldız oyuncusu Ting Zhu, Dörtlü Final'in en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Sarı-siyahlılardan Kimberly Hill, Milena Rasic , Lonneke Slöetjes, Naz Aydemir Akyol ile

Eczacıbaşı VitrA'dan Rachael Adams en iyi takım

kadrosuna seçildi.
Çifte mutluluk üçe katlandı

Kariyerinde 3. şampiyonluğu kazanan VakıfBank'ın antrenörü Giovanni Guidetti, zor bir sezon geçirdiklerini belirterek, "Bu takımı çalıştırdığım için şanslı ve mutluyum" dedi. Kulüp Başkanı Osman Demren ise 23 Nisan ve Miraç Gecesi günü önemli bir kupa kazandıklarını belirterek, "Şampiyonluğumuzu tüm dünyada ezilen Müslümanlara armağan ediyoruz" diye konuştu.


#Vakıfbank
#Voleybol
7 yıl önce