|

Yıldız şov başlıyor

Galatasaray'ın stoper listesindeki Sao Paulo'nun 28 yaşındaki oyuncusu Maicon, bu sabaha karşı yapılan Atletico Paranaense maçının kadrosuna alınmadı. Sarı-kırmızılıların, oyuncuyla 5 yıllık anlaşmaya vardığı belirtildi. Sarı-kırmızılıların, listesindeki diğer yıldızları da teker teker açıklaması bekleniyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:33 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Belhanda
Belhanda

Yeni sezona kadrosunu güçlendirerek girmek isteyen Galatasaray'da hareketli günler yaşanıyor. Sarı-kırmızılıların, listesinde yer alan ve büyük oranda anlaşma sağladığı Bafetimbi Gomis, Younes Belhanda, Gael Clichy ve Maicon gibi isimleri teker teker açıklaması bekleniyor. Yönetimin, listesindeki yıldızlardan olan ve stoperde oynayan Sao Paulo'nun 28 yaşındaki Brezilyalı oyuncusu Maicon'un bu sabaha karşı yapılan Atletico Paranaense maçının kadrosuna alınmaması, bu transferin bittiğinin en somut göstergesi olarak yorumlandı. 28 yaşındaki Maicon'un, Atletico Mineiro'ya sahalarında 2-1 kaybettikleri maçın, Sao Paulo formasıyla son karşılaşma olduğunun altı çizildi.

G.SARAY'DAN 5 YILLIK ANLAŞMA

Alınan bilgilere göre Galatasaray, Sao Paolo ile Maicon için 5 yıllık bir anlaşma sağladı. Sarı-kırmızılıların, transfer için Brezilya ekibine 7 milyon ve artı 1 milyon Euro bonus ödeyeceği belirtildi. Brezilyalı stoper ise Galatasaray'dan yıllık 2.6 milyon Euro kazanacak. Sarı-kırmızılılar, bu transfer için 3.5 milyon Euro peşin, kalan 3.5 milyon Euro'yu ise önümüzdeki yılın Ağustos ayına kadar 2 taksit halinde Brezilya ekibine verecek. Maicon'un, Şampiyonlar Ligi gruplarında forma giymesi durumunda 250 bin Euro, Avrupa Ligi gruplarında oynaması halinde 250 bin Euro daha Sao Paulo'ya bonus ödenecek. Ayrıca Maicon'a sezon boyunca 25 maç oynarsa 250 bin Euro, 50 maç oynarsa 250 bin Euro ekstra ücret ödenecek.

GOMIS, 100 BİN EURO FARKA BİTTİ

Galatasaray'ın prensipte anlaşmaya vardığı Fransız golcü Gomis için KAP açıklaması beklenirken, oyuncunun Marsilya ile devam etmek yerine sarı-kırmızılıları tercih etmesindeki nedenin Sarı-kırmızılı takımın 100 bin Euro daha fazla yıllık ücret teklif etmesi olduğu öğrenildi. Fransız basını, Galatasaray'ın aylık 350 bin Euro maaş önerdiğini, Marsilya'nın ise 250 bin Euro'da kaldığını okurlarına duyurdu.

Tudor: Belhanda önemli bir oyuncu

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, yönetimin prensipte el sıkıştığı Belhanda'nın çok yüksek kaliteye sahip bir oyuncu olduğunu söyleyerek, "Belhanda, çalışkan ve iyi bir mentalitesi var. Eğer Galatasaray'a gelirse takımımız için çok önemli bir oyuncu olacaktır" ifadelerini kullandı.

#Galatasaray
#Transfer
7 yıl önce