|

Yusuf Yazıcı'dan takdir toplayan hareket

Trabzonspor'un yükselen yıldızı Yusuf Yazıcı, bordo mavililerle sözleşmesini uzattıktan sonra takdir toplayan bir harekete imza attı. Yazıcı, yetiştiği lise olan Erdoğdu Anadolu Lisesi'ne yardım amaçlı olarak aylık kazancının yarısını verdi.

Yeni Şafak
12:19 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:36 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Trabzonspor'un genç futbolcusu Yusuf Yazıcı, 14 maçta 5 gol attı, 7 de asist yapma başarısı gösterdi.
Trabzonspor'un genç futbolcusu Yusuf Yazıcı, 14 maçta 5 gol attı, 7 de asist yapma başarısı gösterdi.

Guatemala'da 2015 yılında düzenlenen, Okul Sporları Futbol Dünya Şampiyonası'nda (ISF) Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, dünya şampiyonu olmuştu. O kadronun içinde yer alan ve lise takımının şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan Yusuf Yazıcı, aradan geçen süreçte okulunu hiç unutmadı.



Habertürk'ün haberine göre; Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor ile 2022 yılına kadar sözleşme uzatan Yazıcı'nın, 25 bin TL'lik aylığının yarısını (12 bin 500 TL) şampiyon olduğu Erdoğdu Lisesi'ne vermesi takdirle karşılandı. Geldiği yeri asla unutmadığını belirten 20 yaşındaki futbolcu, “Ben Trabzon'un altyapısıyım, arkadaşlarımın sesiyim. Bir gün Trabzonspor A Takımı'nda oynayacağımı biliyordum. Kendimi hep hazırda tuttum ve bu günlere geldik” dedi.



Erdoğdu Lisesi'nin hakkının ödenemez olduğunuifade eden Yazıcı, “Kendime söz vermiştim. Profesyonel sözleşmeye imza atarsam, alacağım paranın yarısını okuluma destek amaçlı verecektim. Şimdi bunu gerçekleştirdim ve içim artık çok rahat” diye konuştu.


















#Yusuf Yazıcı
#Trabzonspor
7 yıl önce