|

Zirvede kalıcı bir Trabzonspor

Yeniden zirveye oynayan takım olmak istediklerini belirten Trabzonspor Başkanı Usta, “50. yıl tabii ki önemli ama ya hep ya hiç ile 3 kez yaşadığımız o krizi yaşamak istemiyoruz. Önemli olan Trabzonspor'un zirvede kalıcı olması. 4 büyük kulüpten biriyiz. Tarihimizde çok şampiyonluğumuz var. Böyle bir takımdan taraftarı ve camiası her zaman şampiyonluk bekler” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:45 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Muharrem Usta
Muharrem Usta

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Süper Lig'de önümüzdeki dönemde tekrar zirveye oynayan bir takım oluşturmak istediklerini söyledi. Kulübün kuruluşunun 50. yılının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Usta, “Ama ya hep ya hiç ile 3 kez yaşadığımız o krizi yaşamak istemiyoruz. Biz tekrar zirvenin takımı olmayı hedefliyoruz. 50. yılda şampiyonluk da olabilir, olamaz da... Şampiyon olduğun seneye de 50. yılımız dersin, geçersin. Önemli olan Trabzonspor'un zirvede kalıcı olması” dedi. Bordo-mavili ekibin son dönemde birkaç kez şampiyonluğun kapısından döndüğünü belirten Usta, “4 büyük kulüpten birisiyiz. Tarihimizde çok şampiyonluğumuz var. Böyle bir takımdan taraftarı ve camiası her zaman şampiyonluk bekler. Ama hayatta birtakım gerçekler de var" ifadelerini kullandı. Muharrem Usta, 1995-1996 sezonunda şampiyonluğun kaçırılmasının takımın dağılmasına neden olduğunu belirterek, “Bütün camia şampiyonluğa endekslenmiş ama sezon sonunda şampiyonluk kaçmıştı. O baskıyla 'Ya hep ya hiç' gibi düşünülmüş. O baskıyla yönetim de yorulmuş. Trabzonspor zirveye varmışken, takım dağıldı ve yönetim bıraktı. Halbuki o düzen devam ediyor olsaydı belki ondan sonraki 5 sene içinde 2-3 kez şampiyon olacaktık” değerlendirmesinde bulundu.


YILLARDIR BÜYÜK
BAŞARILARA AÇ BİR TAKIMIZ

1995-1996 sezonundan sonra çıkış yakaladıklarını ifade eden Usta, şöyle konuştu, "2003 ve 2004'lere kadar yaklaşık 8-9 sene sonrasında tekrar zirve şansını yakaladık. Stres yönetimi bir türlü başarılamayınca takım dağıldı. 2011'de yine aynı şey yaşandı, bir daha her şey dağıldı. Şimdi 2017 ve üzerinden 6 sene geçti. Belli ki zirveye doğru tekrar çıkıyoruz. İlk kez bu sezon Trabzonspor ile ilgili tekrar 'Tamam, bu takım geliyor' diyebildik. Daha iyi bir takım olmak için takviyelerin yapılması lazım. 50. yıl tabii ki önemli ama ya hep ya hiç ile 3 kez yaşadığımız o krizi yaşamak istemiyoruz. Tekrar zirvenin takımı olmayı planlıyoruz. 50. yılda şampiyonluk da olabilir, olamaz da... Şampiyon olduğun seneye de 50. yılımız dersin, geçersin. Önemli olan Trabzonspor'un zirvede kalıcı olması. Dağılmanın nedenini camia, ekonomik olarak da başarı olarak da çok ağır ödüyor. Yıllardır çok büyük başarıya aç bir takımız. Süreci yönetmemiz gerekiyor. Ana hedefimiz de o olacak" ifadelerini kullandı.

HER KESİME İŞ DÜŞÜYOR
Muharrem Usta, son dönemde kulüplerindeki başarısızlıkta en önemli etkenin yönetimsel olduğunu savundu. Camiayı yönetmesi gerekenlerin yönetim kurulları olduğunu vurgulayan Usta, "Başarısızlık sadece taraftardan değil. Bence bu, yönetimle ilgili bir konu. Gelecek sezonun bizim için stresli olacağı belli. İddiayı en yükseğe koyup, 'Ya hep ya hiç, ya var ya yok, ya siyah ya beyaz' diye yönetim bakarsa, taraftar da böyle devam ederse bunun sonu hüsrandır. Beyaz olma ihtimali yok, hep olma ihtimali yok. Sonu hiçtir ve hüsrandır. Camiayı yönetmesi gerekenler yönetim kurullarıdır. Başkana, hocaya, oyunculara ve taraftara iş düşer. Burada topyekün süreç yönetme işi var. Üç kez büyük bir şok yaşadıktan sonra artık bunu sevk ve idare edebiliyor olmamız lazım. Böyle bir tecrübenin hayata geçmesi gerektiğine inanıyorum. Taraftarlar da dahil her kesime iş düşüyor" dedi.

#Trabzonspor
#Muharrem Usta
7 yıl önce