|

Rıdvan Dilmen'in hedefinde 'Lucescu' var

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, A Milli Takım'ın Arnavutluk'a 3-2 yenildiği maçın ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dilmen'in Lucescu için söylediği "Çarpıcı iddialar var. Bu iddialar doğruysa Lucescu falan yani Türkiye'de kusura bakmayın diyeceksiniz" sözleri dikkat çekti.

Yeni Şafak
10:03 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 10:20 - 14/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Mircea Lucescu, A Milli Takım kariyerinde 6 maça çıkarken sadece 1 galibiyet alabildi.
Mircea Lucescu, A Milli Takım kariyerinde 6 maça çıkarken sadece 1 galibiyet alabildi.

Rıdvan Dilmen'in Arnavutluk maçı sonrası yaptığı açıklamalar çok konuşuldu. Dilmen'in "Lucescu için çarpıcı iddialar var" sözleri ise oldukça dikkat çekti.


İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından öne çıkan bölümler;
  • "Gülüyoruz ağlanacak halimize. Arnavutluk, dünya sıralamasında 73. sırada. 54 dakika 10 kişi oynuyor, berabere kalamıyorsun. Türk milli takımı nereye koşuyor, bunu tartışmamız lazım. Allah aşkına bir tane izleyicimiz ne oynadığımızı anlatsın. Kim forvet, kim orta saha, kim kanat oynadığı belli değil. Diziler, milli maçtan daha değerli oldu."
"Bu iddialar doğruysa..."
  • "Bir sporcu kardeşimiz Antalya'ya A Milli oyuncusu olarak gelmiş. Çok yetenekli olabilir ileride ama bugün okuyoruz ki farklı şeyler var. Lucescu ya da Tayfur Havutçu bu çocuğu izlediler mi? Benim bildiğim stadın yanından bile geçmedikleri. Ülke takımına milli takım teknik direktörü çıplak gözle izlemediği bir oyuncuyu alamaz. Kardeşimiz sakın yanlış anlamasın, önemli bir değer olabilir ama görünen köy kılavuz istemez. Lucescu geldiği günden beri başarısız ama federasyon da bir baksınlar Türk futbolu nereye gidiyor diye. Önümüzdeki 10 ay boyunca maçımız yok. O zamana kadar Lucescu 73 yaşını devirecek. Milli takımdaki istatistiklerde dünya şampiyonu yabancı hoca hiç yok, Avrupa Şampiyonu'nu da alan bir tek Rehhagel var Yunanistan'la."
"9 kez yabancı kuralını değiştirdik"
  • "Biz 9 kez yabancı kuralını değiştirmiş bir ülkeyiz. Başka bir ülke yoktur böyle. Futbol organizasyonumuz çökmüştür. Bir şansımız var, 10 ay maç yapmayacağız. Koskoca milli takımı yerle bir ettiler. Oyuncular çabalıyor ama organizasyon yok. Kategori olarak düştükçe düşüyoruz. İspanya değiliz ama İsveç'in bir üstündeyken nereye geldik. Yıldırım Demirören ve yönetimiyle birlikte Mircea Lucescu'nun artık faydalı olabileceğini düşünmüyorum. Lucescu'nun Oğuzhan Özyakup'u gece yarısı operasyonuyla, Erdal kardeşimizi hiç izlemeden alması olmaz. Bu forma ucuz değil ama son yıllarda çok ucuzladı. Vah halimize. Çok, çok, çok dramatik bir durum içindeyiz."
#Rıdvan Dilmen
#Türkiye
#Arnavutluk
6 yıl önce