|

11 yaşındaki hissedardan şaşırtıcı tavsiye

11 yaşındaki bir çocuk kumbarasındaki harçlıkları ile kimsenin tahmin etmeyeceği bir şeyi satın alarak Samsung'un düzenlediği hissedarlar toplantısına katılmaya hak kazandı. Katıldığı toplantıda Güney Koreli teknoloji devine tavsiyelerde bulunun küçük Yu, yaptığı konuşma ile tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Yeni Şafak
11:36 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:42 - 25/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
5. sınıfa giden Yu, Samsung'dan hisse satın alarak hissedarlar toplantısında tavsiyelerde bulundu.
5. sınıfa giden Yu, Samsung'dan hisse satın alarak hissedarlar toplantısında tavsiyelerde bulundu.

Dünyanın önde gelen teknoloji devi Samsung'un düzenlediği hissedarlar toplantısı, daha önce görülmemiş bir olaya sahne oldu.



Bildiğiniz gibi çocuklar kumbaralarında biriktirdiği para ile sonunda kendilerine ya oyuncak ya da çikolata alır. Fakat 11 yaşındaki bu çocuk kumbarasındaki para ile kimsenin tahmin etmeyeceği bir şey satın alarak Samsung'un hissedarlar toplantısına katıldı.



5. sınıfa giden Yu soy isimli çocuk, kumbarasında biriktirdiği harçlıkları ile Samsung'dan 2 adet hisse satın aldı. Hisse sahibi küçük çocuk, Samsung'un düzenlediği hissedarlar toplantısına katılarak konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Samsung kullanıcılarının sorunları çarpıcı bir dille ifade eden küçük girişimci, konuşması ile tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Ayrıca Samsung'a tavsiyelerde bulunan küçük Yu, geliştirme süreci uzayacak olsa bile bunu göze alarak cihazların sonunun Samsung Galaxy Note7 gibi olmaması için çaba gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.



Samsung'un üst düzey ismi olan Kwon Oh-hyun ise, küçük hissedarın toplantıya katılarak görüşlerini sunmasının tarih açısından önemli bir yeri olduğunu ifade etti ve genç hissedarlarının fikirlerini her zaman kabul ettiklerini belirtti.



Biriktirdiği harçlıklarla çok küçük te olsa teknoloji devi Samsung'un hisselerine sahip Yu, LG V20 satın almak istediğini belirtti. Note 7'nin patlama olaylarından sonra patlama endişesi yaşayan küçük girişimci Samsung'tan hissesi bulunmasına rağmen LG V20'nin hayalini kuruyor.



#Samsung
#Yu
#Hissedarlar toplantısı
#Hisse
7 yıl önce