|

3 boyutlu yazıcıyla ayakkabı ürettiler

Dünyanın önde gelen spor malzeme üreticisi Adidas, 3-boyutlu yazıcılarla ürettiği spor ayakkabısını satışa sunmaya hazırlanıyor. Esnek ve sağlam yapısıyla dikkati çeken ayakkabının, dünyanın en rahat ayakkabısı olduğu iddia ediliyor.

Yeni Şafak
16:24 - 10/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:24 - 10/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
2018 sonuna kadar 100 bin adet üretilmesi planlanan ayakkabının yüksek fiyattan satılması bekleniyor.
2018 sonuna kadar 100 bin adet üretilmesi planlanan ayakkabının yüksek fiyattan satılması bekleniyor.

Robot teknolojisinin gelişmesiyle 3-boyutlu yazıların neler başarabildiğini hep birlikte görüyoruz. Günümüzde artık birçok ürün 3-boyutlu yazıcılarla üretilebiliyor. Üstelik bu ürünler, günlük hayatta da gerçeğinden farksız bir şekilde kullanılabiliyor.

Dünya çapında ünlü dev şirketler de elbette gelişen teknolojileri göz ardı etmiyor ve üretim sistemlerini bu doğrultuda revize ediyor. Örneğin Adidas, artık ayakkabı üretiminde 3-boyutlu yazıcılardan faydalanacak…

Google ve General Electric tarafından finanse edilen Carbon isimli şirketle anlaşma yapan Adidas, 3D yazıcılardan elde edilen materyalle çok daha esnek ve sağlam ayakkabılar üretecek.

Bildiğimiz üzere Adidas bu konuda hayli yenilikçi girişimlerde bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda da okyanus atıkları geri dönüştürülerek son derece çevreci bir ayakkabı üretmişlerdi.

Adidas yetkilileri ise yaptıkları açıklamada bu teknolojiyi kullanmanın sadece kendileri için değil, tüm endüstri için çok önemli olduğuna vurgu yapıyor:

  • "Bu sadece bizim şirketimiz açısından değil, endüstri açısından da bir kilometre taşı."

Dünyanın en rahat ayakkabısı olacağı öngörülen bu son teknolojik ayakkabının fiyatı ise henüz belli değil. Fakat yetkililer ‘premium’ yani üst düzey sınıfta değerlendirileceğini ifade ediyor. Haliyle pahalı olacaktır. Şirket 2018 sonuna kadar bu ayakkabıdan 100 bin adet üretmeyi hedefliyor.

#Adidas
#3-boyutlu
#Ayakkabı
#3D
7 yıl önce