|

5 başlıkta Samsung Galaxy S8

Samsung'un yeni amiral gemisi S8 ve S8+, yepyeni özelliklerle birlikte geliyor. Fahiş fiyat etiketi nedeniyle eleştirilen telefon, sahip olduğu bu yeniliklerle satın alacakların yüzünü güldürecek gibi görünüyor. İşte Samsung Galaxy S8'in o özellikleri...

Yeni Şafak
17:02 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:04 - 30/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Galaxy S8 ülkemizde 4.399 TL'den, S8+ 4.999 TL'den satışa sunulacak.
Galaxy S8 ülkemizde 4.399 TL'den, S8+ 4.999 TL'den satışa sunulacak.

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8 şüphesiz büyük ses getirdi. Her ne kadar fiyatıyla eleştirilse de telefonun tasarımı, teknik özellikleri ve sahip olduğu yeni özellikleri pek çok kişi tarafından bir hayli beğenildi.







Telefonun tasarımı ve sahip olduğu teknik özellikler kadar getirdiği yeni teknolojiler ve aksesuarlar da konuşuldu. Biz de bu yenilikleri 5 maddede topladık.





İşte 5 başlıkta Galaxy S8 ile gelen yenilikler:




1 - Samsung Bixby

Samsung, önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere S8'de yeni sanal asistanı Bixby'yi kullandı. Apple Siri ve Microsoft Cortana'ya rakip olarak geliştirilen Bixby, en az rakiplerinin asistanları kadar akıllı görünüyor.




Telefonun yanındaki tuşla çalışan sanal asistan, klavye kullanmaksızın sesli komutla hemen her ihtiyacınızı karşılıyor. Sanal asistan ayrıca 'Bixby' komutuyla da aktif oluyor.


2 - 10nm işlemci teknolojisi

Samsung Galaxy S8'de iki ayrı yonga seti kullanılıyor. ABD modellerinde Snapdragon 835, diğer ülkeler için olan modellerde ise Exynos 8895. Bu iki yonga seti de 10nm üretim mimarisiyle geliştirildi. Haliyle daha az enerjiyle çok daha yüksek performans sergiliyor.




Böylece Samsung akıllı telefonlar arasında işlemcisiyle de ön plana çıkmış oldu. Zira 8 çekirdekli Snapdragon 835 yonga seti ilk kez S8'de kullanıldı. 4 performans çekirdeki 2.35 GHz, 4 standart kullanım çekirdeği 1.9 GHz saat hızında işlem yapıyor.


3 - Samsung DeX

Samsung'un yeni teknolojisi DeX, akıllı telefonu adeta bir mini bilgisayara dönüştüren bir cihaz. Monitöre bağlanan DeX'in telefon yerleştirme ünitesi bulunuyor. İşte bu üniteye Galaxy S8 yerleştirildiğinde, telefonun ekranı monitöre aktarılıyor. Böylece S8, masaüstü bilgisayar gibi kullanılabiliyor.




Bu cihaz, özellikle ofis ortamında fazla dağınıklığı sevmeyenlerin işine yarayacak gibi görünüyor. Zira artık S8 hem telefon hem de bilgisayar yerine kullanılabiliyor olacak. Tek bir cihazla hemen hemen bütün günlük işler halledilebilecek. Tabii DeX'ten tam kapsamlı bir masaüstü bilgisayar performansı beklemek yanlış olur.


4 - AKG kulaklıklar

S8 almayı düşünenleri sevindirecek bir başka haber ise kutu içeriğinden AKG üretimi kulaklıkların çıkması. Bildiğimiz üzere AKG markası ses sistemleri üzerinde faaliyet gösteriyor. Medya alanında hizmet veren profesyonel şirketlerin birçoğu da kulaklık olarak AKG tercih ediyor.




İşte Samsung S8 ile birlikte gelen AKG kulaklıklar da kullanıcıları bir hayli mutlu edecek gibi görünüyor. Bu kulaklıkları haricen satın almanın bedeli ise 99 dolar.


5 - Yenilenen Gear 360

Samsung Galaxy S8 ile birlikte 360 derece video kaydı ve canlı yayın yapan Gear 360 de yenilendi. Gear 360 (2017) olarak tanıtılan cihaz, 360 derece 4K çözünürlükte video kaydı yapabiliyor. Cihazın canlı yayın çözünürlüğü ise 2K.




Yeni Gear 360'ı kullanmak için uygulama marketinden Gear 360 uygulamasını indirmek gerekiyor. Bu cihaz, Samsung haricinde diğer Android cihazlarla ve iPhone'larla da uyumlu olarak çalışabiliyor.


#Samsung
#Galaxy S8
7 yıl önce