|

53 bin aracı geri çağırıyor

Son dönemde yaşanan araçları geri çağırma furyasına Elektrikli otomotiv devi Tesla’da katıldı. 2016 yılının ekim ayında ürettiği araçlarda kullanılan Brembo markalı el frenlerinde sorun yaşayan firma, müşterilerinin güvenliği için 53 bin aracı geri çağırma kararı aldı.

Yeni Şafak
11:16 - 22/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:31 - 22/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Tesla'da oluşan el fireni sorunu, Brembo ​markalı el frenlerinden kaynaklandığı tespit edildi.
Tesla'da oluşan el fireni sorunu, Brembo ​markalı el frenlerinden kaynaklandığı tespit edildi.

Otomotiv sektörüne yeni bir soluk getiren Tesla, otomobillerinde yaşadığı bir sorun ile gündeme geldi. Bu sorun yüzünden son dönemde birçok otomotiv firmasının yaptığı gibi 53 bin aracını geri çağırmayı planlıyor.

Firmanın 2016 yılının ekim ayında ürettiği araçların bazıların da el fireni sorunu yaşandığı tespit edildi. Üretimden kaynaklı hatada aracın el fireni düzeneği düzgün çalışmamasına neden oluyor. Yani 2016 yılında 10 ay boyunca üretilen tüm araçlarda kullanılan Brembo markalı el frenlerin de hata bulunuyor. Bu firen sistemine sahip Tesla araçların el fireni işleyiş bozukluğu yüzünden çekilemiyor.

Söz konusu sorun yüzünden Tesla araçlarını geri çağıracak ama bu sorundan ötürü kayıtlara geçmiş bir kaza henüz bulunmuyor. Tela güvenlik için araçlarını geri çağırarak 45 dakika süren bir değişimle sorunu kökünden halledecek. Firma tüm değişimleri ise önümüzdeki ekim ayına kadar tamamlamayı planlıyor.

#Brembo
#Tesla
#El fireni
7 yıl önce