|

ABD seçim mücadelesi Facebook’ta

26 Eylül’de başlayacak Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri Facebook üzerinden canlı yayınlanacak.

Yeni Şafak
11:17 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:21 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Sosyal medya sitelerine olan talep ve klasik medyaya olan ilginin azalmasını fırsata döndürmek isteyen Facebook, ABD başkanlık seçimlerini canlı yayınlayacak.
Sosyal medya sitelerine olan talep ve klasik medyaya olan ilginin azalmasını fırsata döndürmek isteyen Facebook, ABD başkanlık seçimlerini canlı yayınlayacak.
Demokratların adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump arasında geçeceği düşünülen ABD başkanlık seçimleri, sosyal medya üzerinden de takip edilebilecek.

Yayınladığı dizilerle adından söz ettiren ABC TV kanalı, Amerika'nın yeni başkanının seçileceği başkanlık seçimlerini Facebook üzerinden canlı yayınlayacağını duyurdu.



Dünya genelinde büyük ilgiyle takip edileceği tahmin edilen Amerika başkanlık seçimleri, sosyal medya devi Facebook üzerinden takip edilebilecek.

Sosyal medyanın gelişmesi ve yaygınlaşması ile klasik medya anlayışını bir kenara bırakan medya devleri, yayın politikalarında da değişikliğe gidiyor. İzleyicilerin anlık olarak tüm gelişmeleri takip etme imkânını sunan sosyal medya ve internet sitelerinin bu kolaylıkları, ilgi çekiyor.



İnternet yayıncılığının yoğun talep görmesi, medya devlerini bu konuda adım atmaya itiyor.

ABC, iki önce aldığı karar sonrası Facebook üzerinden Facecast adını verdiği çalışma ile haberlerin kısa videolarını yayınlamaya başlamıştı.

ABC bu kararını bir adım daha ileriye taşıyarak Facebook ile yaptıkları anlaşma sonrası seçim yayınlarını tamamen sosyal medya sitesi üzerinden yayınlayacak. Amerikan seçimleri döneminde farklı şehirlerden ortak canlı yayınlar ve tartışma programları bir arada yayınlanacak. Bu yayınların vatandaşların oy verecekleri ismi kararlaştırmalarında etkili olduğu belirtiliyor.



Sosyal medya devleri 'canlı yayın' özelliğinde öne geçmeyi hedefliyor


Canlı yayın konusunda dev şirketlerin rekabeti günlük yaşantımızda da hissediliyor. Youtube'in canlı yayın servisiyle rekabet eden Facebook, ABC TV ile yaptığı anlaşma sayesinde önemli bir avantaj sağlamış oldu. Twitter'in Periscope uygulaması canlı yayın özelliği olan bir diğer popüler uygulama.

Fakat Youtube ve Twitter'in, Facebook'un bu atağına nasıl karşılık vereceği bilinmiyor.

Bu arada bu 'siyasi hamle' Facebook'un ilk hamlesi değil; daha önce de başkan adaylarının avukatlarının tartışmasını canlı yayınlayan Facebook bu yayında 670 bin kişiyi canlı yayına bağlamayı başarmıştı.



İlk canlı yayın 26 Eylül'de


26 Eylül 2016 tarihinde New York'ta başlayacak olan başkanlık seçimleri için son hazırlıklarını yapan ABC TV,

sayfasından yayınladığı mesajında izleyicilerin canlı yayın sürerken soru sorabileceğini ve bunların cevaplanacağını da ifade etti. İlk canlı yayın Dan Harris tarafından yapılacak.

#facebook
#abc tv
#amerika seçimleri
8 yıl önce