|

Adobe fotoğrafları sesle düzenleyecek

Photoshop ile fotoğraf düzenleme konusunda marka haline gelen Adobe üzerinde çalıştığı yeni sanal asistan teknolojisiyle fotoğrafları sesli olarak düzenleme imkânı sunmak için çalışıyor.

Yeni Şafak
13:50 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:52 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Günümüzde hem akıllı cihazlarda hem de PC platformlarında fotoğrafları düzenlemek için çeşitli uygulamalar yer alıyor. Bu uygulamalar her geçen gün artarken, kullanıcılar fotoğrafları kolay bir şekilde düzenlemiş oluyor. Fakat buna rağmen mobil fotoğraf düzenleme konusunda geliştirmeler devam ediyor.



Photoshop ile fotoğraf düzenleme konusunda ilk akla gelen marka olan Adobe, yerleşik mikrofon butonu bulunan bir mobil fotoğraf düzenleme aracının demosunu

. Mikrofona basıldığında sanal asistan aktif hâle geliyor ve kullanıcılar sesli komutlarla fotoğraf üzerinde kırpma ve yeniden çerçeveye alma gibi basit işlemleri gerçekleştirebiliyor. Video izlendiğinde fotoğraf üzerinde standart düzenlemelerin ses ile kontrol edildiği görülüyor.




Adobe tarafından yayınlanan video paylaşımının ayrıntıları incelendiğinde ses tanıma sisteminin hem cihaz üzerinde hem de buluttaki doğal dil tanıma servisi tarafından desteklendiği bilgisini görüyoruz. Şirket, nihai amacının ise “çok modlu, ses tabanlı arayüz” oluşturmak olduğunu açıkladı. Adobe böylelikle hem fotoğraf aramayı hem de düzenlemeyi kolaylaştırmayı amaçlıyor.



Bu yeni sesli sanal asistan teknolojisinin önünde uzun bir süreç bulunuyor. Adobe şimdilik “ses ile fotoğraf düzenlemenin mümkün olduğunu” kanıtlamış oluyor. İlerleyen zamanlarda geliştirilecek asistan ile kullanıcıların ses ile fotoğraf düzenlemesi kolaylaşacak.





#Adobe
#Fotoğraf Düzenleme
#Sanal Asistan
7 yıl önce