|

Aileler telefon kabıyla çocuklarını denetleyebilecek

Akıllı telefonlarla vakit geçirerek bağımlı hale gelen çocuklar ebeveynler için önemli bir sorun olarak her geçen gün öne çıkıyor. Buna karşılık olarak Japon bir teknoloji şirketi, anne babaların çocuklarını kontrol etmek için akıllı telefon kabı geliştirdiler. Bu kap, çocukların akıllı telefonlarda geçirdikleri zamanı ailelerin istediği gibi ayarlamasını sağlayacak.

Yeni Şafak
11:29 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Kabın iki yıllık kullanım ücreti, 500 japon yeni ( 4,5 dolar ) olacak.
Kabın iki yıllık kullanım ücreti, 500 japon yeni ( 4,5 dolar ) olacak.

Dünyada her yıl satılan cep telefonu sayısı 1,5 milyar rakamına dayanmışken özellikle çocuklar akıllı telefona bağımlı şekilde yetişiyor.

The Japan Times’ın haberine göre buna önlem olarak ise Japonya’nın en büyük şehri Kobe merkezli bir şirket olan Momo, “Otomos” adını verdikleri akıllı telefon kabı satışa çıkarmayı planlıyor. Temel görevi, ebeveynlerin çocuklarına akıllı telefonlarda geçirdikleri zamanda sınır koymak olan kap bir uygulama yardımıyla kontrol edilebiliyor.

Otomos kabına uygulama yardımıyla ulaşabilen ebeveynler, çocuklarının telefonda geçirdiği zamana ulaşarak istedikleri anda telefonu uyku moduna alabilecek.


Uygulama dışında bir web sitesi sayesinde de kontrol edilebilecek olan kapta kullanıcının yürümesini tespit ederek kapanma özelliği de bulunuyor. Yürürken akıllı telefon kullanmayı engelleyebilen uygulama, düşme, çarpma ve algı kapalılığı sonucunda oluşabilecek kazaların da önüne geçebiliyor.

Momo şirket başkanı Masato Otsu, "Akıllı telefon kullanan çocukların anne-babalarının pek çok görüş ve endişelerini dinledikten sonra bu ürünü geliştirdik" dedi.

İki yıllık kullanım ücreti olarak 500 japon yeni ( 4,5 dolar ) talep eden şirket, bu ücrete izleme servisi, akıllı telefon kasası ve uygulama maliyetini dahil tutuyor.

Çocuklarının akıllı telefonlar yüzünden zarar görmesini ve fazla vakit geçirmesini istemeyen ebeveynler için üretilen bu teknolojik kap, şirketin açıklamasına göre Ağustos ayında piyasaya çıkacak.




#Akıllı telefon
#Kap
7 yıl önce