|

Ajans haberini artık göstermeyecek

Popüler arama motorlarından biri olan Google, ajans haberlerinin gösterimini engelleyecek bir algoritma değişikliğine gidiyor. Haber ajanslarının aynı veya benzer binlerce haberin oluşmasına neden olduğunu gerekçe gösteren Google, yeni sistemle bu durumun önüne geçmeyi planlıyor.

Yeni Şafak
12:08 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:16 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Google Ajans haberlerinin gösterimini engelleyecek.
Google Ajans haberlerinin gösterimini engelleyecek.

Dünyanın popüler arama motoru Google algoritmasında ciddi bir değişikliğe hazırlanıyor. Sisteme sokacağı algoritma ile birlikte Google, ajans haberlerini kullanıcılarına artık göstermeyecek.

Bildiğiniz gibi dünya üzerinde haber platformu olarak hizmet veren milyonlarca site bulunuyor. Bu platformlar, ajanslar vasıtasıyla aldıkları haberleri hızlıca sistemlerin paylaşabiliyorlar. Bu da milyonlarca haber platformunda aynı haberin yer almasına neden oluyor. Lakin bu platformlar söz konusu haberleri ajanslardan, hızlı bir şekilde paylaşabilmek için alıyorlar ama Google bu durumdan rahatsız olduğunu ifade ederek algoritmada büyük değişikliğe gideceğini belirtiyor. Google'dan John Mueller’de bu değişikliği attığı tweet ile onaylıyor.


Yani kısacası ajans haberleri yüzünden internette neredeyse tamamen aynı veya benzer haberleri kullanıcıya gösterilmesini engellemek isteyen Google bu sistemi devreye sokacak. Böylece haber ajanslarından servis edilen haberler, Google aramalarında ve Google Haberler bölümde görünmeyecek. Bu uygulama tüm dünya üzerinde yayın yapan haber platformlarına büyük darbe vuracak.

#Ajans
#Google
#Algoritma
7 yıl önce