|

Amazon kullanıcılarına büyük indirim

Dünyanın en popüler perakende alışveriş sitesi Amazon iki günlük ücretsiz kargo seçeneğinde yeniden fiyat değişikliğine gitti. Geçtiğimiz sene aldığı karar ile en az 49 dolarlık alışveriş yapanlara ücretsiz kargo imkanı sağlayan şirket, söz konusu fiyat bandını 35 dolara seviyesine çekti.

Yeni Şafak
14:42 - 21/02/2017 Salı
Güncelleme: 14:43 - 21/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Dünyanın en popüler alışveriş sitelerinden olan amazon, kullanıcılarına ücretsiz kargo seçeneğinde yaptığı değişiklikle büyük avantaj sağladı.
Dünyanın en popüler alışveriş sitelerinden olan amazon, kullanıcılarına ücretsiz kargo seçeneğinde yaptığı değişiklikle büyük avantaj sağladı.

Dünyanın en büyük alışveriş sitesinden biri olan Amazon, iki günlük kargolar için ücretsiz kargo fiyat bandını aşağı çekme kararı aldı. Bildiğiniz gibi geçen sene Amazon, ücretsiz kargo rakamını 49 dolar bandına geri çekmişti. Yani 49 dolarlık alışveriş yapan kişilerin kargo süresi 2 günüde aşmıyorsa ücretsiz kargo seçeneğinden faydalanabiliyordu. Şimdi ise amazon bu bandı yeniden aşağı çekti.



Artık ünlü alışveriş sitesinden Premium üye olmayan kullanıcıların ücretsiz kargo seçeneğinden faydalanabilmek için artık 35 dolarlık alışveriş yapması yeterli olacak. Bu sayede Amazon kullanıcıları yapacakları alışverişlerde 14 dolar değerinde bir indirim avantajı elde etmiş olacak. Online perakende liderinin sundu avantaj bununla da sınırlı değil. Kitap alımlarında daha farklı fiyat politikası uygulayan firma, kitap için ücretsiz kargo seçeneğini 25 dolar seviyesine çekmiş durumda.



Online perakende satış konusunda lider marka olan Amazon, anlaşılan rakipleri ile rekabet etmeye karar vermiş gibi görünüyor. Çünkü geçtiğimiz ay Walmart da 35 dolar ve daha fazla sipariş üzerine ücretsiz iki günlük ücretsiz kargo imkanı sunmuştu. Best Buy da, benzer bir kampanya ile iki günlük ücretsiz kargo gönderimlerini 35 dolarlık fiyat bandına çekmişti.



#Amazon
#Ücretsiz kargo
#Perakende satış
7 yıl önce