|

Apple bir şirketi daha satın aldı

Dünyanın en değerli şirketi Apple, sanal asistanı Siri’yi geliştirme işlemi için bir satın alım daha gerçekleştirdi. Teknoloji devi, dark data, big data, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi birçok konuda uzmanlaşmış Lattice Data'yı 200 milyon dolar bedelle satın aldı.

Yeni Şafak ve
11:08 - 17/05/2017 mercredi
Yeni Şafak
Apple akıllı asistanı Siri'yi geliştirmek için Lattice Data şirketini satın aldı.
Apple akıllı asistanı Siri'yi geliştirmek için Lattice Data şirketini satın aldı.

815 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi olan Apple, yapay zekaya sahip sanal asistanı Siri’yi geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda satın alımlarına devam eden şirket, geçtiğimiz günlerde uyku takip konusunda uzmanlaşan Beddit uygulamasını satın almıştı.

ZDNet’in haberine göre ise Apple, sanal asistanı Siri’yi geliştirmek için bir satın alım daha gerçekleştirerek 2015 yılında kurulan ve hızla büyüyen Lattice Data şirketini bünyesine kattığını açıkladı.

200 milyon dolara gerçekleşen satış işlemi sonrası 20 mühendisiyle birlikte Apple için çalışacak olan Lattice Data, yapay zeka desteğiyle çalışan ve dark data denilen yapılandırılmamış ve işe yaramayan verileri yapılanmış verilere çevirebilen DeepDive teknolojisine sahip bir şirket olarak göze çarpıyor.

Fotoğraf ve yazıları analiz ederek anlamlandırabilen ve akıllı cihazla bağdaştırabilen ve kategorilerine göre gruplandırabilen teknolojiye sahip şirket sayesinde Apple’ın akıllı asistanı Siri’nin, daha akıllı hale gelerek kullanıcı komutlarını daha iyi kavrayabilme, o komutları daha iyi uygulama ve sorulan soruları daha iyi anlama gibi özelliklere kavuşması bekleniyor.



#Apple
#Lattice data
#Siri
il y a 7 ans
default-profile-img