|

Apple iOS 11 ile para transferinde kimlik talep edecek

ABD’li teknoloji devi Apple’ın ödeme sistemi olan Apple Pay Cash’e, iOS 11 ile birlikte yeni bir güvenlik tedbiri daha tanımlanıyor. Kullanıcılarına büyük kolaylıklar saylayan bu sisteme, eylül ayında kullanıma sunulması beklen yeni işletim sistemi ile birlikte kimlik tanımlama özelliği getiriliyor.

Yeni Şafak
14:00 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:01 - 28/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Apple'ın dijital cüzdan uygulaması Apple Pay Cash, iOS11 ile birlikte kullanıcılarının güvenliğini kimlik doğrulaması ile sağlayacak.
Apple'ın dijital cüzdan uygulaması Apple Pay Cash, iOS11 ile birlikte kullanıcılarının güvenliğini kimlik doğrulaması ile sağlayacak.

Günlük hayatta kullanılan birçok işlevin yerini alan mobil cihazlar, gelişen teknoloji ile birlikte cüzdanlarında yerini almaya başladı. Bu sebeple geliştirilen ve öncü sistemlerden biri olan Apple Pay Cash, yaygın bir şekilde Apple kullanıcıları tarafından kullanılmaya başlandı. Kullanıcılarına büyük kolaylıklar tanıyan bu ödeme sistemine çeşitli güvenlik önlemleri alan teknoloji devi ise, iOS 11 ile birlikte yeni bir tedbir daha eklemeyi planlıyor.

iOS 11’in beta 7 sürümünde ortaya çıkan kodlar, Apple Pay Cash özelliğini kullanacak olan kullanıcıların para transferi için kimlik tanımlama işleminin uygulanacağının haberini bizlere veriyor.


ABD’li teknoloji devi Apple, getirmeyi planladığı bu özellik ile muhtemelen çocukların ebeveynlerinin banka hesaplarını kötüye kullanmalarını engellemek ve dolandırıcılığın önüne geçebilmek için devreye sokacağı düşünülüyor.


Eylül ayı içerisinde iOS 11’in kullanımına sunulması ile birlikte hayata geçirileceği düşünülen bu özellik sayesinde Apple Pay Cash kullanıcılarının güvenliği bir seviye daha yukarı taşınmış olacak.

#Apple
#iOS
#iPhone
#Apple Pay Cash
7 yıl önce