|

Apple kullanıcılarına dadandılar

Son dönemde Apple cihazları hedef alan dolandırıcıların yeni bir atağı daha ortaya çıktı. İphone kullanıcılarına yolladıkları bir mesaj ile kredi kartı bilgilerini ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar, Apple’ın orijinal sitesinin birebir kopyası ile kullanıcıları ağına düşürüyor.

Yeni Şafak
15:04 - 21/04/2017 Cuma
Güncelleme: 16:11 - 21/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
İphone kullanıcılarının kimlik bilgilerini, gönderdikleri mesaj yolu ile çalmaya çalışıyorlar.
İphone kullanıcılarının kimlik bilgilerini, gönderdikleri mesaj yolu ile çalmaya çalışıyorlar.

Son dönemde kimlik avı peşinde koşan sahtekarlar, iPhone cihazları hedef almaya başladı. Özellikle mail ve mesaj yolu ile kullanıcıların kimlik bilgilerini ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar, oldukça ikna edici masaj ve mail göndermeye başladılar. Dolandırıcılık olaylarıyla sıkça karşılaşan insanlarsa, eskiye nazaran artık daha dikkatli davranıyor ama yine de bazı kişileri ne yazık ki dolandırıcıların elinden kurtulamıyor.


Reddit Forumlarında dolanan bilgiye göre, iPhone kullanıcılarının kimlik bilgilerini ele geçirmek için yeni bir mesaj ortaya çıkmış. Gelen mesajda kullanıcının kimliğinin Apple tarafından geçici olarak devre dışı bırakıldığını bildiren bir metinin bulunduğu ifade ediliyor. Gerekli düzenlemelerin yapılması için ise aynı mesajda bir linkte yer alıyor ve kullanıcının bu linke tıklaması isteniyor. Mesajda yer alan bağlantı ise kullanıcıyı, dolandırıcılar tarafından Apple’ın orijinal sitesi gibi tasarlanmış bir sayfaya yönlendiriyor ve kart bilgilerinin girilerek güncellenmesi isteniyor. Şayet kullanıcı kart bilgilerini girerse kart bilgileri dolandırıcılar tarafından ele geçirilmiş.


Tüm kullanıcıların bu tür mesajlara dikkat etmesi gerekiyor. Zira Apple da dahil hiçbir firma yukarıda belirtildiği gibi kullanıcı bilgilerini talep etmiyor.

#Apple
#iPhone
#Dolandırıcı
7 yıl önce