|

Apple'dan hacker tehdidine cevap

Turkish Crime Family isimli hacker grubunun tehdit ettiği Apple'dan açıklama geldi. 559 milyonun üzerinde iCloud'a bağlı iOS cihazı sileceklerini iddia eden grubun boş tehdit savurduğu ve iOS cihazların güvende olduğu açıklandı.

Yeni Şafak
16:50 - 23/03/2017 الخميس
Güncelleme: 19:18 - 24/03/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Apple'ın ürettiği iPhone'lar özellikle güvenliğiyle ön plana çıkıyor.
Apple'ın ürettiği iPhone'lar özellikle güvenliğiyle ön plana çıkıyor.

Geride bıraktığımız gün, Apple'ın bulut sistemi iCloud'un tehlike altında olduğu açıklanmıştı. Turkish Crime Family isimli bir Türk hacker grubunun, 559 milyonun üzerinde Apple Kimliği'ni ele geçirdiği ve bunun karşılığında Apple'dan 75 bin dolar para veya 100 bin dolar değerinde iTunes hediye kartı istediği açıklanmıştı. Grup, iCloud'a bağlı iOS cihazları silmekle Apple'ı tehdit etmiş ve kanıt olarak ekran görüntülerini göstermişti.



Söz konusu iddialara Apple sözcüsünden yanıt geldi. Fortune dergisine yapılan açıklamada korkulacak bir durum olmadığı açıklandı:



  • “iCloud ve Apple Kimliği dahil, Apple sistemlerinde şu an için herhangi bir ihlal bulunmuyor. Ele geçirilen e-posta adresleri ve parolalar listesi, önceden ihlal edilmiş üçüncü parti servislerden elde edilmiş gibi görünüyor.”

Apple sözcüsü, iPhone verilerinin silinmesi gibi bir riskin olmadığını ve şüphe duyulacak bir durumun bulunmadığını sözlerine ekledi:



  • “Kullanıcı hesaplarına yetkisiz erişimi önlemek için aktif olarak izliyoruz. Suçluları takip etmek için kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışıyoruz. Bu tür saldırılardan etkilenmemek için kullanıcıların güçlü parolalar oluşturması gerekiyor. Son dönemde kullanıma sunduğumuz iki faktörlü kimlik doğrulamayı tüm kullanıcılarımıza öneriyorum.”

İki faktörlü kimlik doğrulamayı açmak için şu adımları takip etmek gerekiyor:



Ayarlar > iCloud > Kullanıcı Adı > Parola ve Güvenlik > İki faktörlü kimlik doğrulama > Açık


Bu sayede Apple kimliğinizin istendiği durumlarda telefonunuza SMS olarak doğrulama kodu veya e-mail geliyor. Böylece güvenlik seviyesini artırabiliyorsunuz.



#Apple
#Hacker
#Güvenlik
٪d سنوات قبل