|

Apple'ın eski mühendisinden 700 dolarlık kilit sistemi

Akıllı ev konseptinde kendine yer bulan akıllı kilit ve anahtar sistemlerine Apple'ın eski mühendislerinden Otto ile bir yenisi ekleniyor. Kaliforniya merkezli dijital kilit şirketi Otto 700 dolarlık akıllı kilit sistemini tanıttı.

Yeni Şafak
15:22 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 15:39 - 25/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Apple'ın ev teknolojileri bölümünden ayrılan Andrew Burks öncülüğündeki Otto 700 dolardan satışa sunulacak.
Apple'ın ev teknolojileri bölümünden ayrılan Andrew Burks öncülüğündeki Otto 700 dolardan satışa sunulacak.

Apple'ın akıllı ev teknoloji biriminden Andrew Burks'ü bünyesine katan Otto, anahtar ve güvenlik sorunlarını yüksek fiyatlı dijital kilit sistemiyle ortadan kaldırmayı vadediyor. Burks, Apple'dan ayrılmanın çok zor bir karar olduğunu fakat Otto'nun kaçırmak istemediği bir fırsat olduğunu belirtti.

Minimalist ve şık bir tasarıma sahip olan Otto, dünyanın en güvenilir kilidi iddiası ile tanıtımını gerçekleştirdi. Altın, siyah ve gümüş renklerde satışa sunulan akıllı kilit, yaklaşık 4 yıllık bir araştırma sonucunda geliştirildi. 700 dolar gibi yüksek fiyatla satışa hazırlanan Otto pazarda kendisine yer bulmaya çalışıyor.


Halihazırda satışı yapılan diğer akıllı kilit sistemlerinin neredeyse yarısı boyutunda olan Otto kapının üzerinde küçük bir alan kaplıyor. Güvenli bir Bluetooth yardımı ile akıllı telefonlara bağlanan akıllı kilit oldukça kolay bir çalışma prensibine sahip. Dönebilen bir yapıya sahip olan cihazın üzerinde LED ışıklar bulunuyor.


Kilidi açmanız için tek yapmanız gereken akıllı telefonunuz yanınızdayken Otto'nun tuş mekanizmasına basmak. Eğer akıllı telefon bağlantısına sahip değilseniz 4 haneli kodu girerek kilidi açabilirsiniz. Wi-Fi bağlantısı sayesinde uzaktan kumanda edilebilen Otto, oldukça kullanışlı bir çözüm gibi görünüyor.

#Apple
#Otto
#Akıllı Kilit
7 yıl önce