|

Apple’ın sürücüsüz otomobili kameralara yakalandı

ABD'li teknoloji devi Apple'ın merakla beklenen sürücüsüz otomobili hareket halindeyken görüntülendi. Apple'ın sürücüsüz araç testinde Lexus marka bir SUV araç kullandığı ve 6 LIDAR sensörünün olması dikkatlerden kaçmadı.

Yeni Şafak
15:55 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:56 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Apple'ın sürücüsüz araçlarının, test olarak Apple Campus'te shuttle görevi gördüğü iddia ediliyor.
Apple'ın sürücüsüz araçlarının, test olarak Apple Campus'te shuttle görevi gördüğü iddia ediliyor.

825 milyar dolar ile dünyanın marka değeri en yüksek şirketi Apple’ın sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyor. Geçtiğimiz aylarda şirketin CEO’su Tim Cook, bu teknolojiye olan ilgisini şu şekilde aktarmıştı:

  • "Çok önemli bulduğumuz bir teknoloji. Bunu biraz da diğer yapay zeka projelerinin anası olarak görüyoruz. Aslına bakarsanız çalışabileceğiniz en zor yapay zeka projelerinden birisi olabilir."

Apple’ın ‘Project Titan’ ismini verdiği sürücüsüz otomobil projesi, geçtiğimiz gün MacCallister Higgins isimli bir Twitter kullanıcısı tarafından görüntülendi. Twitter’da paylaşılan görüntülerde Lexus marka bir SUV aracın otonom teknolojilerle donatıldığı görülüyor.



Bu iddia başka bir Twitter kullanıcısı tarafından da doğrulandı. Idiggapple isimli bir kullanıcı, birkaç hafta önce aynı araçtan kendisinin de gördüğünü söyledi. Idiggapple’ın iddiasına göre Apple’ın sürücüsüz aracı yolun kenarında birkaç dakika bekledikten sonra yola devam etti.

Apple’ın sürücüsüz aracına dair birkaç detay dikkat çekiyor. Örneğin diğer markaların aksine Apple, aracın işlemci yığınlarını çatıda konumlandırmış. Sürücüsüz otomobil teknolojisi üzerinde çalışan diğer markalar ise bu donanımları genellikle aracın bagajına yerleştiriyor. Ayrıca araçlarda 6 LIDAR sensörünün bulunması da bir başka detay. Derinlik kamerası olarak bilinen LIDAR sensörleri, sürücüsüz otomobiller için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

#Apple
#Sürücüsüz otomobil
6 yıl önce