|

Apple'ın yeni yapay zekası eski Mac Pro'yu ısıtıcı sandı

ABD’li teknoloji devi Apple’ın, Dünya Geliştiriciler Konferansı WWDC 2017 etkinliğinde tanıttığı yapay zeka, Apple’ın kendi teknolojisini Mac Pro'yu ısıtıcı olarak tanımladı. Karmaşık nesneleri tanımlamakta zorluk çeken teknolojinin nihai sürümü ile birlikte bu sorunların aşılması umut ediliyor.

Yeni Şafak ve
14:01 - 10/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:05 - 10/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Apple,'ın yeni yapay zekası, kendi popüler masaüstü bilgisayarını ısıtıcı sandı.
Apple,'ın yeni yapay zekası, kendi popüler masaüstü bilgisayarını ısıtıcı sandı.

Apple, Dünya Geliştiriciler Konferansı WWDC 2017 etkinliğinde geliştiricilere ve içerik oluşturucuların işine yarayacak bir yapay zekanın tanıtımı gerçekleştirdi. Öğrenme yeteneğine sahip Core ML adındaki yapay zeka, gelişen teknolojide gelinen son noktayı meraklıların gözleri önüne sermeyi başarıyor.

Apple’ın tanıtımını gerçekleştidiği bu yapay zeka, gördüğü nesneleri tanımlayabiliyor. Ayrıca tanımladığı nesneleri altyazı olarak da ekleyebiliyor.

Tanıtılan teknolojiyi ise Core ML yazılımının beta sürümüyle ilgilenen geliştirici Paul Haddad, iOS 11’in ekran kaydetme özelliğini kullanarak elindeki bilgisayarlar üzerinde denedi. Haddad’in uyguladığı testte tornavida, klavye ve bazı basit nesneleri tanımlayabildiği görüldü. Lakin Apple’ın geliştirdiği yapay zeka, firmanın masaüstü bilgisayar satışlarında zirveye oturan Mac Pro'yu tanıyamadı ve Apple’ın yapay zekası kendi popüler bilgisayarını "hoparlör birimi" veya "ısıtıcı" olarak tanımlayabildi.



ABD’li teknoloji devinin WWDC 2017 etkinliğinde tanıtımını yaptığı yapay zekanın henüz beta sürümünün bulunduğunu belirterek söz konusu yapay zekanın henüz tamamlanmadığını belirtmekte fayda var. Zira henüz geliştirme aşamasında bulunan Core ML’nin zaman içerisinde daha iyi boyutlara gelerek bu tip hatalardan kurtulacağı düşünülüyor.

Apple, önümüzdeki sonbaharda kullanıcıların kullanımına sunacağı nihai sürümü ile birlikte birçok sonu aşmayı hedefliyor. Ayrıca bu teknoloji ile nesneleri tanımlamanın haricinde yapay zeka kullanıcılarına, dünya dillerinde tercümanlık ve arttırılmış sanal gerçeklik imkanı tanıyacak.


#Core ML
#Apple
#Yapay zeka
7 yıl önce