|

Araçları robotlar park edecek

Fransız teknoloji şirketi Stanley Robotics, araçları kendisi park edecek yeni bir robot geliştirdi. Geliştirilen teknolojiye göre otopark girişine giren sürücü aracını robota teslim edecek ve robot da aracı park edecek.

Yeni Şafak ve
09:25 - 25/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:24 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Stan isimli robot, Paris'teki Charles de Gaulle havaalanında çalışmaya başladı.
Stan isimli robot, Paris'teki Charles de Gaulle havaalanında çalışmaya başladı.

Otoparklarda park yeri aramak ve ya park yeri bulunduğunda ince rötuşlarla aracı park etme sorunu üzerine yeni bir robot geliştirildi.

Cnbc'nin haberinde Fransız menşeili Stanley Robotics şirketinin geliştirdiği teknolojiye göre büyük otoparkların girişine yerleştirilecek Stan isimli robot, aracınızı alıp en uygun yere götürerek park edecek. Yanlış park ve çok alan kaplama gibi sorunları ortadan kaldıracak robot, sürücüleri park yeri arama derdinden de kurtaracak.


Her çeşit araçla uyumlu olarak çalışabilen Stan isimli robot, aracın altına girerek tekerleği kelepçe sistemiyle kitliyor ve hidrolik sistemi sayesinde aracı kaldırıyor. Arabayı tamamen kaldırabildiği ve etrafında hareket ettirdiği için anahtara ihtiyaç duymayan Stan, aracı bulduğu uygun park yerine getirdiğinde aracı yere indiriyor ve kelepçeleri açarak aracı bırakıyor.


Otopark sorununun en çok görüldüğü alışveriş merkezleri ve havaalanı gibi yerlerde kullanıma sunulması beklenen Stan isimli robot, Paris'teki Charles de Gaulle havaalanında çalışmaya başlarken kısa sürede de dünyaya yayılması bekleniyor.


#Stan
#park etmek
#Stanley Robotics
7 yıl önce