|

Asgardia-1 uydusu fırlatıldı

Uzaydaki ilk devlet projesi olarak ortaya çıkan Asgardia ilk adımını attı. Bugün NASA'nın Wallops uçuş tesisinden fırlatılan Asgardia-1 uydusunda uzay devletinin bilgileri yer alıyor.

Yeni Şafak
11:07 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:22 - 13/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Asgardia-1 uydusu.
Asgardia-1 uydusu.

Rus bilim insanı Dr. Igor Ashurbeyli’nin yürüttüğü ve insanoğlunun uzayı kolonileştirmesi için atılan ilk adım olan Asgardia projesi şimdiye kadar sadece internetteydi. Asgardia’nın uzaydaki ilk adımı olması için üretilen Asgardia-1 isimli uydu bugün uzaya gönderildi.

  • İki sene önce UNESCO Bilim ve Uzay Komitesi üyesi ve Aerospace International Research Center adlı uluslararası uzay araştırma kurumunun kurucusu Dr. Igor Ashurbeyli tarafından ortaya atılan Asgardia, uzayda kurulan ilk devlet olarak ilan edilmişti. Şimdiye kadar internet üzerinden vatandaşlık başvuruları alan Asgardia’nın 113 bin vatandaşı bulunuyor. Özellikle Türkiye’den yoğun bir başvuru almıştı.

Bir uzay ulusu olmak için uzaya çıkılması gerektiğini söyleyen Asgardia projesi yöneticileri Asgardia-1 uydusunu sonunda fırlattı. NASA’nın Wallops uçuş tesisinden fırlatılan uydu bir süt kutusu büyüklüğünde. Fırlatılan bu küçük uydu Asgardia’nın uzaydaki somut simgesi ve kolonileşmenin ilk adımını temsil ediyor.


Üzerinde ‘Asgardia Uzay Krallığı’ yazısı bulunan uydunun içinde Asgardia ülkesine ait çeşitli dosyalar barındırıyor. Asgardia’nın bayrağı, ulusal anayasası, vatandaşlarına dair bilgiler gibi 18 bin dosya bulunuyor.

NASA, Asgardia-1 uydusunun fırlatılma anını kendi twitter adresinden paylaştı. Uydu Orbital ATK Cyngus isimli roketle fırlatıldı.



Asgardia ulusuna katılmak için aşağıdaki linke tıklayarak formu doldurabilirsiniz.

#Asgardia
#Uydu
#uzay
6 yıl önce
default-profile-img