|

Audi 2018 model ultra lüks A8’i tanıttı

Alman otomotiv devi Audi, F segmentinde (lüks) ürettiği otomobili A8'i yeniledi. 2017'nin son aylarında 2018 model olarak satışa çıkacak olan yeni Audi A8, tasarımı, teknolojik özellikleri ve yeni nesil motorlarıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

Yeni Şafak
13:58 - 12/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:58 - 12/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni Audi A8'in lansmanı Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yapılacak.
Yeni Audi A8'in lansmanı Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yapılacak.

Günümüzde ana akıma hitap eden lüks araç denin akla ilk olarak Mercedes, BMW ve Audi geliyor. Bu 3 Alman otomotiv devinin otomobilleri hem tasarım, hem teknoloji hem de fiyat anlamında rakiplerinden önde oluyor.

Haliyle bu 3 firmanın da arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. C segmentinde Mercedes A, BMW 1 ve Audi A3; D segmentinde Mercedes C, BMW 3 ve Audi A4; E segmentinde Mercedes E, BMW 5 ve Audi A6; F segmentinde ise Mercedes S, BMW 7 ve Audi A8 modelleri arasında bir üstünlük kurma çabası hakim.

Bu nedenle otomotiv devleri rakiplerinden önde olmak için sürekli yeni teknoloji kurma arayışına giriyor. İşte bunun en somut örneği, karşımıza 2018 model yeni Audi A8 olarak çıkıyor. Volksagen Grubu bünyesinde bulunan Audi, yeni nesil teknolojilerle donatılmış yeni A8 modeliyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor.


Güncel Audi çizgilerini koruyan aracın, ufak detaylarla bambaşka bir görünüme kavuştuğunu söylemek mümkün. Aracın ön tasarımına baktığımızda, öncelikle ön panjurun oldukça genişlediğini söyleyebiliriz. Fakat bu panjur tasarımı, yeni nesil HD Matrix LED ön farlarla birleştiğinde araca oldukça agresif bir görünüm katmış.

Aracın arka tasarımında ise en dikkat çeken nokta hiç şüphesiz ortada birleşen stop lambası tasarımı. Bu tasarım, son yıllarda Audi’de görmeye alışkın olmadığımız bir stop lambası. Fakat araca farklı ve güzel bir hava kattığını söylemek mümkün. Yeni nesil stop lambası kırmızı renkli modelde kendini göstermese de, beyaz, metalik gri ve siyah modellerde kendini çok daha fazla belli edecektir.


Aracın iç tasarımına baktığımızda ise ne kadar yüksek teknolojiyle donatıldığını görebiliyoruz. Öncelikle havalandırma kanallarının bulunmaması dikkati çekiyor. Fakat Audi bunu çok profesyonel bir şekilde gizlemiş. Havalandırma devreye alındığında konsoldaki kapaklar açılıyor ve hava akışı sağlanıyor.

Diğer taraftan ön konsola baktığımızda iki adet dokunmatik dijital ekran bizi karşılıyor. Bu ekranlardan alttaki iklimlendirme için kullanılırken, üsttekinden ise multimedya ve araç ayarları yapılabiliyor.


Frankfurt Otomobil Fuarı’nda lansmanı yapıldıktan sonra 2017’nin son çeyreğinde satışa çıkması beklenen yeni Audi A8, yeni nesil motorlarla birlikte geliyor:

  • V6 3.0-litre TDI, 286 beygir
  • V6 3.0-litre TFSI, 340 beygir
  • V8 4.0-litre TDI, 435 beygir
  • V8 4.0-litre TFSI, 460 beygir
  • W12 6.0-litre TFSI, 585 beygir




#Audi
#A8
#Otomobil
7 yıl önce