|

Beğeni için 2 yaşındaki çocuğun hayatını tehlikeye attı

Sosyal medya üzerinden fenomen olabilmek için işin dozunu kaçıran baba, 2 yaşındaki oğlunu 15. kattan aşağıya sarkıtarak çektiği fotoğrafı Facebook’ta paylaştı. Televizyon kanallarına konu olan bu skandal olaya halkında tepki göstermesi üzere baba, yetkililer tarafından tutuklanarak hapse atıldı.

Yeni Şafak ve
12:21 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
1000 beğeni alabilmek için 2 yaşındaki çocuğunu 15. kattan aşağıya sarkıttı.
1000 beğeni alabilmek için 2 yaşındaki çocuğunu 15. kattan aşağıya sarkıttı.

Sosyal medya platformlarında fenomen olabilmek için çeşitli yollara başvuran insanlar, bazen işin dozunu kaçırabiliyor. Hatta bazı insanlar, insan hayatını tehlikeye atacak kadar durumu abartabiliyor.

Cezayir’de yaşayan bir babada fenomen olmak uğruna 2 yaşındaki çocuğunun hayatını tehlikeye attı. Sırf Facebook üzerinden beğeni alabilmek için bebeğini 15. katın camından aşağı sarkıtan baba, ya bebeği camdan aşağıya sarkıtırken ki hali çektiği fotoğrafa 1000 beğeni gelir ya da bu çocuğu düşürürüm şeklinde bir paylaşımda bulundu.


Cezayir'in yerel haber kanallarına yansıyan ve kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açan skandal olayın üzerine yetkililer harekete geçti ve babaya açılan davalar sonucun mahkeme fenomen olabilmek için 2 yaşındaki çocuğunun hayatını tehlikeye atan babayı 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Bazı insanların sosyal medyada fenomen olmak adına yapmayacağı şey olmuyor. Kimisi kimsenin koklamaya bile cesaret edemediği şeyleri yemeye kalkar, kimisi de hayatını tehlikeye atacak işler yapar. Cezayir’de yaşayan bu baba(msı), sırf beğeni alabilmek adına 2 yaşındaki çocuğunu 15. kattan aşağı doğru sarkıttı. Ülkenin başkentinde yaşayan baba, sarkıttığı çocuğunun fotoğrafını Facebook’ta paylaşıp altına da ‘ya 1000 like (beğeni) gelir, ya da çocuğu düşürürüm’ şeklinde bir yazı yazdı. Cezayir'in yerel haber kanallarına da yansıyan ve kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açan olayın ardından harekete geçen yetkililer, şahıs hakkında dava açtılar. Mahkemenin sonucuna göre ‘sosyal medyada fenomen olabilmek adına’ 2 yaşındaki çocuğunu apartmandan sarkıtan baba, iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

#Beğeni
#Facebook
#Fenomen
7 yıl önce