|

Beyinle bilgisayarı biraraya getirecek

Silikon Vadisi’nin en vizyoner figürlerinden Tesla CEO’su Elon Musk, beyin ile bilgisayarı etkilemiş haline getirerek beyin elektrodu teknolojisini geliştireceği start-up şirketi Neuralink’i başlatmaya hazırlanıyor. Bu şirketin alanında uzman akademisyenlerle işbirliği anlaşmalarını bile imzaladığı belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:54 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Uzmanlara göre Neuralink beyin elektrodu şirketinin geliştirmeye çalışacağı teknik, hafızayı iyileştirmek ve insanların yapay zekayla olası mücadelesinde destek katmak için kullanılabilir.
Uzmanlara göre Neuralink beyin elektrodu şirketinin geliştirmeye çalışacağı teknik, hafızayı iyileştirmek ve insanların yapay zekayla olası mücadelesinde destek katmak için kullanılabilir.

Elektrikli otomobil devi ABD'li Tesla'nın CEO'su Elon Musk, beyinleri bilgisayarlara bağlayan teknolojiyi geliştirmeyi amaçlayan bir start-up olan Neuralink'i başlattı. Şirketin çok erken aşamalarında olduğunu ve “tıbbi araştırma” şirketi olarak kayıtlı olduğu belirtiliyor. Şirket beyine küçük elektrotları yerleştiren “sinirsel dantel” teknolojisi geliştirme üzerine çalışmalarını yürütüyor. Uzmanlara göze beyin elektrodu tekniğiyle, hafızayı iyileştirmek veya insanlara yapay zeka katmak için kullanılabilir. Edinilen bilgiye göre, önde gelen akademisyenler Musk tarafından özel olarak finanse edilen bu şirkette çalışmak üzere işbirliği anlaşmalarını bile imzalamış durumda.





Yapay zekanın bilim kurgu filmlerindeki seviyelere ulaşıp insanlara hükmedeceği endişesini daha önce dile getiren Musk, bunun çözümünün insanların da yapay zeka gibi beyin yapısına sahip olmasından geçtiğini savunuyordu.






VARLIĞINI DOĞRULADI


Geçtiğimiz gün attığı bir tweet'te Elon Musk, Neuralink şirketinin varlığını doğruladı ve önümüzdeki hafta firmanın hakkında daha fazla ayrıntının WaitButWhy üzerinden açıklanacağını söyledi. Bu site, Musk'ın devam eden yazılarını çeşitli figür çizimleriyle anlattığı bir platform olarak biliniyor. Silikon Vadisi'nin en vizyoner figürlerinden görülen Musk, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın kurucu ortaklarından olmasının yanı sıra, SpaceX adlı uzaya roket fırlatma araçları teknolojisini geliştiren şirketin de CEO'su konumunda.


#ABD
#Silikon Vadisi
#Neuralink
#Tesla
7 yıl önce