|

Biyometrik ödeme devri

Parmak izi tanıma gibi biyometrik yöntemlerin devri başlıyor. Tüketicilerin yüzde 93’ü klasik şifre tercih etse de üç yıl içinde üç kat artacak şifre kullanımı, şifre güncellemelerinde sorunları artıracak. Araştırmalara göre, finansal kuruluşların yüzde 92’si de biyometrik teknolojilerin artık daha yoğun kullanılması gerektiğini kabul ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:49 - 28/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Biyometrik ödeme devri
​Biyometrik ödeme devri

Teknolojinin hayatımıza yerleşmesi ve nakit kullanımının yerini dijital ödemelerin almasıyla birlikte akıllı telefonlar üzerinden kullanılabilen parmak izi tanıma ve diğer biyometrik yöntemler giderek yaygınlaşıyor. Sadece kimliğinizi doğrulayarak kayıtlı bilgilerinizle her yerden her koşulda ödeme yapabiliyorsunuz. Mastercard da, Oxford Üniversitesi ile birlikte hazırladığı “Finansal Hizmetlerde Mobil Biyometrikler: 5 Faktör Modeli” raporunda, mobil biyometrik uygulamalarının başarılı bir şekilde kullanılması için yapılması gerekenleri ortaya koydu.

YÜZDE 93 ŞİFRE GİRİYOR

Rapor ile oluşturulan ve ödeme çözümünü performans, kullanışlılık, adaptasyon kabiliyeti, güvenlik ve gizlilik başlıklarında mobil biyometrik kullanımını değerlendiren 5 Faktör Modeli ele alındı. Yapılan araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 93’ü biyometrik kimlik doğrulama yöntemlerini klasik şifre kullanımına tercih ediyor. Bankalar ve finansal kuruluşların yüzde 92’si ise biyometrik teknolojilerin artık finans sektörü tarafından daha yoğun kullanılması gerektiğini kabul ediyor. Ancak bankaların sadece yüzde 36’sı bu uygulamaları kullanma kabiliyete sahip olduklarını belirtiyorlar.

BİYOMETRİK DAHA PRATİK

Hali hazırda 90 milyar olan şifre kullanımının 2020 yılı itibariyle 300 milyar olacağı tahmin ediliyor. Bu da giderek karmaşıklaşan şifre oluşturmaları, güvenlik için sürekli tahmin edilemez şifre değişikliğini dijital dünyada zor hale geleceğini gösteriyor. Biyometrik şifreleme ise daha pratik ve güvenli olmasıyla dikkat çekiyor.

#Teknoloji
#biyometrik
7 yıl önce