|

BMW'nin tam elektrikli konsept aracı: i Vision Dynamics

Otomobil dünyasının en yeni teknolojileri ve modellerinin tanıtıldığı Frankfurt Motor Show’a bu sene elektrikli otomobiller damga vurdu. BMW’nin elektrikli konsepti i Vision Dynamics ise tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu modelin Tesla Model 3’e rakip olacağı belirtiliyor.

Yeni Şafak
13:48 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 13:51 - 19/09/2017 Salı
Yeni Şafak
BMW i Vision Dynamics
BMW i Vision Dynamics

Alman otomotiv devi BMW’de tamamen elektrikli otomobil pazarına yöneliyor. Frankfurt Motor Show’da tanıttığı konsept aracı i Vision Dynamics tüm gözleri üzerine çekti. Konsept aracın ileride Tesla Model 3’e rakip olacağı düşünülüyor.

  • Aracın henüz bir konsept olduğu belirtiliyor olsa da otomobilin detayları şu şekilde:
  • Tam dolu batarya ile 600km menzil
  • Maksimum 200km/s hız
  • 0-100 hızlanma süresi 4 sn.

Yeni tanıtılan 4 kapılı sedan BMW’nin ilk elektrikli otomobili değil. Elektrikli ve hibrid araçları için ‘’i’’ serisine ait i3 ve i8 modellerini satışa sunmuştu. İ Vision Dynamics, BMW’nin amiral gemisi sportif sedan tarzı ile i3 ve i8 modellerinin tam ortasında konumlanıyor. Wired’ın haberine göre BMW yönetim kurulu üyesi Klaus Frölich fuar alanında ‘’Bayanlar ve baylar, artık saldırmaya hazırırz’’ demiş.


Elektrikli otomobil pazarının lideri olan Tesla, Model S ile üst segmente hitap ederken Model 3 ile daha geniş bir müşteri kitlesine ulaştı. Dünya çapında elektrikli otomobil pazarı genişledikçe dünyanın en büyük otomobil üreticileri elektrikli modellerini tek tek tanıtarak Tesla’ya meydan okumaya başladı.


#BMW
#Elektrikli
#Otomobil
7 yıl önce