|

Bosch da emisyon skandalı ile çalkalanıyor

Ünlü alman teknoloji üreticisi Bosch, emisyon hilesi skandalı ile çalkalanan Mercedes-Benz’e yardım ve yataklıkla suçlanıyor. Otomotiv devine çeşitli bileşenler ve yazılımlar üreten firmanın olaya dair ilişkisi yapılan araştırmalar sonucunda belli olacak.

Yeni Şafak
13:09 - 1/06/2017 الخميس
Güncelleme: 13:24 - 1/06/2017 الخميس
Yeni Şafak
Şimdi de Alman teknoloji üreticisi Bosch emisyon skandalı ile çalkalanıyor.
Şimdi de Alman teknoloji üreticisi Bosch emisyon skandalı ile çalkalanıyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen’in araçlarında ortaya çıkan emisyon skandalı yüzünden firma, maddi ve marka değeri anlamında büyük kayba uğramıştı. Sonrasında yine bir diğer Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in 11 fabrikasına emisyon soruşturması kapsamında eş zamanlı baskın düzenlenmişti.

Şimdi ise yine bir başka Alman teknoloji devi olan Bosch’un Mercedes-Benz'e söz konusu skandala ilişki yardım ve yataklık yaptığına dair iddialar ortaya atılmaya başladı. Mercedes’in en büyük tedarikçilerinden biri olan firma, Mercedes otomobilleri için çeşitli bileşenler ve yazılımlar üretiyordu. Hal böyle olunca Bosch firması da ortaya atılan iddialar doğrultusunda emisyon skandalı gerekçesi ile soruşturmaya alındı.

Volkswagen ile gündeme gelen emisyon skandalı Alman teknoloji devlerini bir bir sarmaya başladı. Umarız ki Bosch için ortaya atılan bu ola iddiadan öteye geçmez.

#Mercedes-Benz
#Volkswagen
#Bosch
#Emisyon
٪d سنوات قبل