|

Çiftlerin kavga etmesini engelleyen uygulama geliştirildi

Bilim insanlarının yaptığı araştırma sonucunda çiftlerin kavga etmesini önleyecek bir teknoloji geliştirildi. Giyilebilir teknolojik ürünler ve akıllı telefonlarla yapılan deneyler sonucunda önceden tespit edilen tartışmalar engellenebilecek.

Yeni Şafak
12:27 - 24/04/2017 الإثنين
Güncelleme: 14:26 - 24/04/2017 الإثنين
Yeni Şafak
34 çiftin evlerinde akıllı telefonlar ve giyilebilir teknolojik cihazlar kullanarak araştırma gerçekleştirildi.
34 çiftin evlerinde akıllı telefonlar ve giyilebilir teknolojik cihazlar kullanarak araştırma gerçekleştirildi.

Çiftler arasındaki tartışmalar doğal bir durumdur fakat ufak şeylerden tartışmak ilişkileri yıpratabilir ve kötü sonuçlar doğurabilir. Bilim insanları işte bu durumun önüne geçebilecek bir uygulaması geliştirdi.

Telegraph’ın haberine göre Los Angeles eyaletinin Güney Kaliforniya Üniversitesi'ndeki bilim insanları çiftlerin tartışmasını önceden tespit etmek için ağızdan çıkan kelimeleri ve fizyolojik işaretleri analiz eden bir yapay zeka sistemi geliştirdi. Psikolojik testlerin yapıldığı laboratuvarlar dışında gerçekleştirilen çalışma sonucu Adela Timmons'un liderliğindeki ekip, 34 çiftin evlerinde akıllı telefonlar ve giyilebilir teknolojik cihazlar kullanarak araştırma gerçekleştirdi.

Cihazlar, ağızdan çıkan sözler, artan kalp atış hızı ve cilt iletkenlik düzeyi gibi daha önceki çalışmalarda tartışma ile ilişkili olduğu gösterilen temel ögeleri incelerken cihazların verdikleri uyarılara göre çıkan sonuçları raporladı.

"Sizin", "asla" ve "hiçbir zaman" gibi birkaç kelimenin kullanımıyla tartışmaların daha çok başladığını işaret eden bilim insanları, akıllı bileklik yardımıyla kalp atış hızı ve ciltteki elektrik seviyesi de ölçülerek tartışmaların fiziksel etkilerini tespit ederek önlenmesine yardımcı oluyor.

Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre sadece sözlere bakılarak yapılan tespitlerin yüzde 62,3 tartışma önleyici etkisi olduğu görülürken genel toplamda ise yüzde 79.3‘lük başarı sağlandığı görüldü.

Vücut ısılarına, sözlere ve cilt iletkenlik düzeyine bakılarak çiftlere önceden uyarı verecek olan uygulamanın kısa süre sonra yaygınlaşarak kullanıma sunulması bekleniyor.



#Kavga
#Çift
#Uygulama
٪d سنوات قبل