|

Çözünürlük sorunu tarih oluyor

Google'ın beyin takımının yaptığı bir algoritma, düşük çözünürlükteki görüntüleri ortadan kaldıracak. Geliştirilen teknoloji ile görüntüsü kötü olan fotoğraflar artık netleştirebilecek.

Yeni Şafak
15:32 - 9/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:34 - 9/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Google'ın Beyin Takımının geliştirdiği yeni algoritma sayesinde düşük çözünürlüğe sahip görüntüler tarih olacak.
Google'ın Beyin Takımının geliştirdiği yeni algoritma sayesinde düşük çözünürlüğe sahip görüntüler tarih olacak.

Dijital fotoğrafçılık teknolojisi resimler üzerinde neredeyse sınırsız işlem yapma imkanı tanımakta. Bu işlemlerin en önemlilerinden bir tanesi ise fotoğrafı kullanacağımız platformlara, mecraya göre boyutlandırma yapılabilmesidir. Fakat bu boyutlandırma işlemi her zaman güzel sonuçlar vermeyebiliyor.



Peki neden bazen iyi sonuçlar alınmıyor?


Dijital fotoğraflar piksel adı verilen küçük renk bölümlerinden oluşmakta. Bu pikseller fotoğrafın boyutları ile oynadıkça gerilir veya daralır. Düşük çözünürlüğe yani düşük piksel yoğunluğuna sahip fotoğraflar yeniden boyutlandırıldığında piksel sayısı değişmeden genişler veya daralır. Bu durumda da fotoğraf görsel olarak bozulmalara uğrar.



Google beyin takımı ise bu soruna çözüm getirecek çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. Düşük çözünürlüğe sahip fotoğrafların bulanık görüntülerini iyileştirecek bir çalışma ile yakın zamanda karşımıza çıkmayı planlıyorlar. Beyin Takımının yeni geliştirdiği algoritma, her bir pikselin etrafına gelebilecek muhtemel renk kodları tahmin edilerek genel çözünürlüğü arttıracak.



Söz konusu bu yöntem sayesinde fotoğraflar bozulmaya uğramadan düzenlenebilecek. Ayrıca bu teknoloji, Ajan filmlerinden aşina olduğumuz tanınmayacak kadar bozuk bir görüntüyü netleştirerek suçluyu tespit ettikleri sahneleri gerçeğe dönüştürecek.



Hal böyle olunca Google'ın bu teknoloji birçok önemli alanda kullanılması bekleniyor. En önemlisi ise internette düşük çözünürlüğe sahip görüntüyü tarihe karıştıracak gibi görünüyor.









#Google
#Beyin Takımı
#Çözünürlük
7 yıl önce