|

CS GO rekabetçi modunda Dust2 kaldırılıyor

Dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Valve, geçtiğimiz günlerde sonuçlanan ELEAGUE Major 2017’den sonra, Dust2 haritasını, Aktif Hizmet Grubu’ndan kaldırma kararı aldı.

Yeni Şafak
15:43 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 15:45 - 7/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Counter-Strike: Global Offensive  oyununda artık rekabetçi modunda Dust II haritası yer almayacak.
Counter-Strike: Global Offensive oyununda artık rekabetçi modunda Dust II haritası yer almayacak.

Counter-Strike: Global Offensive, çevrim içi oyunlar arasında en çok oynanan oyunlardan biri olarak biliniyor. Bu oyunun en çok oynanan haritalarından biri olan Dust II rekabetçi modundan kaldırılacak.



Dust 2 haritası oyundan tamamen silinmeyecek. Oynamak isteyen oyuncular, normal oyunlarda yine istedikleri gibi girip oynayabilecekler. Fakat rekabetçi modunda artık kaldırılan haritanın yerine bir başka harita olan Inferno yer alacak. Ayrıca Dust II, Ölüm Maçı ve Basit Eğlence modlarında (rekabetçi modundan kaldırıldığı için) ayrı bir harita grubu içerisinde yer alacak.



IEM Katowice 2017 yarışmasına hazırlanan takımlar ise Valve tarafından kaldırılan Dust 2 haritasını kullanmaya devam edecek. Daha sonra ise Inferno haritası kullanıma geçecek. Dust 2 haritası 2001 yılında David Johnston tarafından Dust haritasını devamı niteliğinde yapılmıştı. David Johnston, haritanın yapımı ile ilgili olarak, birkaç yıl evvel yayımladığı yazıda, “Bu haritanın, Dust olmadan, her şeyinin Dust ile ortak olmasını sağlamam gerekliydi.” demişti.


#CS GO
#Dust 2
7 yıl önce