|

Dışarıdan bakan gözleri engelleyecek

Akıllı telefon üreticisi BlackBerry'den kullanıcı mahremiyetini koruyacak bir uygulama geldi. Söz konusu uygulama, kalabalık ortamlarda dışarıdan telefonunuza bakan gözleri engellemeye yönelik özellikler barındırıyor. Firma, Privacy Shade isimli uygulama ile kullanıcılarının kişisel bilgilerini dışarıya karşı koruma altına almayı hedefliyor.

Yeni Şafak
14:39 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:20 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
BlackBerry'den mahremiyetinizi koruyacak mükemmel uygulama.
BlackBerry'den mahremiyetinizi koruyacak mükemmel uygulama.

Günümüzde akıllı telefon kullanan insan sayısı neredeyse yok denecek kadar azaldı. Hayatımızın her alanına giren ve her türlü iletişim faaliyetlerimizi yürüten bu cihazlar, bizim bir parçamız oldu ve tüm kişisel sırlarımıza vakıf olmaya başladı.



Bizim için bu kadar özel bir cihaz olan akıllı telefonlar tüm işlerimizi hafifletse de, ne yazık ki toplum içinde bazı sıkıntılara neden olabiliyor. Özellikle kalabalık alanlarda akıllı telefonlarda bulunan kişisel mesaj ve bildirimler kişisel mahremiyete gölge düşürebiliyor. Yani kısacası toplu taşıma aracında yolculuk yaparken yanınızdaki kişilerin ekranınıza bakma girişimi gibi durumları bu sorunlardan sayabiliriz.



Bu noktada akıllı telefon kullanıcılarının yaralarına merhem olacak bir uygulama BlackBerry'den geliyor. Privacy Shade isimli uygulama ile cihazınızın ekranı kapalı görünecek. Fakat ekranda yer alan imleç sayesinde kullanıcılar, ekranlarının sadece görmek istediği yerini, görmek istediği boyutta görüntüleyebilecek. Böylece kullanıcılar kalabalık ortamlarda ekranlarının sadece görmek istedikleri kısmını görüntüleyebilecek. Ayrıca uygulamadaki imlecin boyutlandırılabilir yapısı ve ayarlanabilir saydamlık özelliği ile kullanıcı ortamın durumuna göre kendi gizliliğinin seviyesini ayarlayabilecek.



Söz konusu uygulamanın özelliklerine dair açıklamada Google Play'de şu şekilde belirtiliyor;



  • "Privacy Shade, hala tam ekranla etkileşimde olmanıza izin verirken, kontrol ettiğiniz küçük bir görüntüleme alanı haricindeki her şeyi engelleyerek çevrenizdeki kişilerin ekranınızı görmesini engeller."

Yani bu özellik sayesinde kullanıcılar, akıllı telefonlardaki mahremiyetini tüm alanlarda koruyabilecek. Lakin Android 5.0 ve üzeri Blackberry cihazlarla uyumlu uygulama ne yazık ki diğer Android akıllı telefonlar için sunulmayacak.







#Google Play
#Privacy Shade
#BlackBerry
#Android 5.0
7 yıl önce