|

Dönüşleri kaçırma derdine son

Google’ın popüler haritalar uygulaması Google Maps, kullanıcılarını büyük bir sorundan kurtaracak güncelleme ile geliyor. Teknoloji devinin yayınlayacağı bu güncelleme ile birlikte kullanıcıları, güzergah üzerindeki tüm dönüşleri görsel olarak görme imkanı bulabilecek.

Yeni Şafak
10:54 - 16/05/2017 Salı
Güncelleme: 11:01 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Google Maps, yeni güncelleme ile birlikte güzergah zerindeki tüm dönüşleri görsel olarak kullanıcıya gösterecek.
Google Maps, yeni güncelleme ile birlikte güzergah zerindeki tüm dönüşleri görsel olarak kullanıcıya gösterecek.

Günümüzde yolculuğa çıkanların vazgeçilmezi haline gelen navigasyon uygulamaları, kullanıcıları büyük bir yükten kurtarıyor. Harita lokasyonu ile çalışan bu sistem seyahat edenlere yol haritasını çıkararak en doğru şekilde hedefe ulaşmalarına yardımcı oluyor. Fakat özellikle otomobille yolculuk yapan sürücüler trafiğinde yoğunluğu göz önüne alındığında dönüşleri çoğu zaman kestiremeyip kaçırabiliyor. Popüler haritalar uygulaması Google Maps ise bu duruma çözüm getirecek bir güncelleme ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Gelen özellikle birlikte kullanıcılar güzergah üzerindeki sapakları ve dönüşleri görsel olarak görebiliyor. Rota oluşturulduktan sonra Google Maps görselleri Street View üzerinden çekerek sürücüye gösteriyor. Bu sayede sürücüler dönüşleri kaçırmadan yoluna güvenli bir şekilde devam edebiliyor.


Lakin bu özelliğin kötü bir yanı bulunuyor. Oda görseller navigasyon özelliğinin dışında görüntülenebiliyor. Yani gitmek istediğiniz lokasyonu seçtikten sonra yol tarifine başlamamanız gerekiyor. Ayrıntıların listelendiği kısımda dönüşlere tıklayarak dönüşlere el ile bakılması gerekiyor.


Yeni özelliğin bu dezavantajına rağmen gideceği güzergah hakkında hiç bir bilgiye sahip olmayan kullanıcılara bu uygulamanın büyük fayda sağlayacağı düşünülüyor.

Google Maps’e bu özelliği ekleyecek güncellemenin ne zaman yayınlanacağı hakkında kesin bir tarih bulunmuyor. Kısa süre içerisinde yayınlanması beklenen güncellemenin iOS hem de Android platformlarında kesin olduğu belirtiliyor.

#Google
#Google maps
#Haritalar
#Navigasyon
7 yıl önce