|

Dyson otomobil üretmeye hazırlanıyor

Dünyaca ünlü elektrikli süpürge üreticisi Dyson, elektrikli otomobil üretmeye hazırlanıyor. İngiliz teknoloji şirketi, Aston Martin'in Ürün Geliştirme Müdürü'nden sonra Tesla Motors'un Küresel iletişim Başkanı'nı da transfer etti.

Yeni Şafak
11:34 - 18/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:35 - 18/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Ürettiği kaliteli elektrikli süpürgelerle tüm dünyada tanınan Dyson, bambaşka bir sektöre girmeyi hedefliyor. 1993 yılında James Dyson tarafından kurulan İngiliz teknoloji şirketi, elektrikli otomobil sektörüne giriyor.



Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Dyson'ın elektrikli otomobil üretmeyi hedeflediği haberleri yayılmıştı fakat somut bir gelişme yoktu. Eylül ayına geldiğimizde ise Dyson'ın Aston Martin'den Ian Minards'ı transfer ettiğini öğrendik. İşte bu önemli bir gelişmeydi. Zira Minards'ın, Aston Martin Vanquish ve V8 Vantage gibi modellerde imzası bulunuyordu.





Yine elektrikli otomobil çalışmaları kapsamında ABD'de bulunan Sakti3 batarya üreticisini 90 milyon dolara satın alan Dyson'ın son hamlesi Tesla'dan geldi. Yaklaşık 8 yıl Tesla Motors'ta küresel iletişim başkanı olarak görev yapan Ricardo Reyes, Dyson ekibine katıldı.



Sırasıyla Aston Martin'in ürün geliştirme müdürünü transfer eden, Sakti3 batarya üreticisini satın alan ve son olarak Tesla'dan ayrılan Ricardo Reyes'i kadrosuna katan Dyson'ın, elektrikli otomobil üreteceği iddiaları daha da kuvvetlenmiş oldu. Elbette henüz elde somut veriler yok. Aracın tasarımına ve teknik detaylarına dair bilgi bulunmuyor. Fakat ürettiği elektrikli süpürgelerle ünlenen şirketin bambaşka bir sektöre girmek istemesi, pek çok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılandı.



#Dyson
#Elektrikli otomobil
7 yıl önce