|

E-ticarette sınırlar kalkıyor

İnternet üzerinden yapılan uluslararası alışverişlerde kargo, artık sorun olmaktan çıkıyor. Shop&Ship gibi e-ticaret sitesi ile müşteri arasında köprü hizmeti veren şirketler, gönderileri güvenli bir şekilde adreslere ulaştırıyor. Bu şirketler aracılığıyla istenen ülkeden istenen ürün sipariş edilebiliyor.

Yeni Şafak ve
17:09 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:12 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Uluslararası alışverişlerde kargo aşamasını bir sorun olmaktan çıkaran şirketler yaygınlaşıyor.
Uluslararası alışverişlerde kargo aşamasını bir sorun olmaktan çıkaran şirketler yaygınlaşıyor.

Günümüzde internet kullanımının yaygınlaşması, birçok gündelik işimizi bu mecrada yapabilmemize vesile oldu. Banka işlemlerinden okul kaydına kadar artık birçok işimizi internet üzerinden hallediyoruz. Çoğu insan artık günlük gazeteleri internet üzerinden takip ediyor. Hatta iş başvuruları bile artık sanal ortam üzerinden yapılıyor. Zira internet hem daha pratik hem de oldukça zaman tasarrufu sağlayan bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.



Tabii alışverişi de es geçmemek gerek... Markasını, modelini ve kalitesini bildiğimiz ürünleri gözümüz kapalı bir şekilde internet üzerinden sipariş edebiliyoruz ve günler içinde kapımıza kadar geliyor. Böylece hem zahmetsiz hem de piyasaya göre çok daha uygun fiyata alışveriş yapabiliyoruz.



Ülkemizde işini gayet iyi yapan birçok e-ticaret sitesi var. Lakin bazen ülkemizde bulunmayan ürünler olabiliyor. Bu durumlarda yurtdışı kanallarına başvuruyoruz. Bu alanda en yaygın olarak Amazon, Ebay ve Aliexpress karşımıza çıkıyor. Bu internet siteleri üzerinden istediğimiz siparişi verebiliyoruz ancak genellikle kargo aşamasında sıkıntı yaşıyoruz.





Yurtdışındaki birçok e-ticaret sitesi ülkemize kargo desteği sunmuyor. Sunanlar da ya çok fahiş kargo ücreti istiyor ya da ürünümüzü çok geç ulaştırıyor. Örneğin Aliexpress'ten satın aldığımız ürünlerin elimize ulaşması 1 ay sürebiliyor. Ebay'dan satın almak istediğimiz çoğu ürünün de ülkemize gönderimi bulunmuyor.



İşte bu noktada, ülkeler arası sınırları kaldıran bazı şirketler devreye giriyor. Örneğin son dönemde hayli revaçta olan Shop&Ship (SnS) gibi… Dünya çapında çok sayıda üyesi bulunan bu sisteme kayıt olduktan sonra, istediğimiz ülkedeki ürünü gönül rahatlığıyla sipariş edebiliyoruz.



  • 45 dolara ömür boyu üyelik!

Sistemden faydalanmak için önce 45 doları (yaklaşık 130 TL) gözden çıkarmak gerekiyor. Gerekli tüm bilgileri girdikten sonra ödeme yapıyoruz ve ömür boyu üyeliğimiz aktif ediliyor. Sonrasında size bir kod veriliyor. Bu kod sizin adresinizi, kimlik bilgilerinizi, telefon numaranızı, kısacası tüm üyelik bilgilerinizi kapsıyor.



Türkiye dahil 18 ülkede hizmet veren Shop&Ship'in 60'dan fazla şehirde hizmet noktası bulunuyor. Üye olduktan sonra bu hizmet noktalarının adresleri kullanıcı panelimizde beliriyor.





  • Peki, sistem nasıl çalışıyor?

Shop&Ship'i kullanmak oldukça basit. Bir örnek üzerinden sistemin nasıl çalıştığını daha iyi anlayalım. Ebay üzerinden, ülkemize kargolanmayan bir ürün almak istediğimizi düşünelim. Satın almak istediğimiz ürünün gönderildiği ülke İngiltere. Ebay üzerinden ürünü satın alıyoruz ve alıcı adresi olarak SnS'nin İngiltere ofis adresini giriyoruz. İkinci adres kısmına ise bize verilen kodu ekliyoruz. Böylece almak istediğimiz ürün Shop&Ship'in Londra şubesine gidiyor. Girdiğimiz kodda adresimiz çıkıyor ve Londra'daki çalışanlar, gönderiyi bize kargoluyor ve ürün adresimize kadar ulaşıyor.



Yani Shop&Ship burada, tüm online alışverişlerimizde nakliye konusunda uluslararası bir çözüm noktası olarak karşımıza çıkıyor. Diğer bir deyişle SnS, ülkemize ürün gönderen veya göndermeyen e-ticaret siteleriyle aramızda köprü vazifesi görüyor.





  • Sistemde hangi ülkeler var?

Shop&Ship hali hazırda İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Hong Kong, Türkiye, Güney Afrika Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya, İngiltere, İtalya, Hindistan, Kanada, Fransa, Çin, Singapur, Güney Kore, Tayland ve Japonya'da hizmet veriyor.



Bu hizmetten yararlanmamız için tek şart, satın almak istediğimiz ürünlerin bu ülkelerden birine gönderilebiliyor olması. Böylece ürün SnS güvencesine alınıyor ve tarafımıza güvenli bir şekilde iletiliyor.



Diğer taraftan sitede 'gönderi hesaplama aracı' bulunuyor. Bu sayede ağırlığını belirttiğimiz siparişin, hangi ülkeden kaç lira karşılığında geldiğini görüntüleyebiliyoruz.



Siparişi verdikten sonra ise elimize ulaşana kadar mobil aplikasyon üzerinden tüm detayları takip edebiliyoruz.



Eğer siz de yurtdışından satın almak istediğiniz ürünlerin kargo aşamasında sorun yaşıyorsanız, Shop&Ship'i gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.



#E-ticaret
#Shop&Ship
#İnternet
8 yıl önce